Thursday, April 7, 2011

Mantera Mereka: Antara TT, KASTAM, SPRM, PERKASA, RAKAN SARBANI, MENTERI, DAP,& MSO


Antara TT, KASTAM, SPRM, PERKASA, RAKAN SARBANI, MENTERI, DAP,& MSO

usinkata;....Kali ini tidak banyak yg nak dikatakan..tetapi hanyalah beberapa siri kata-kata yg bukan dari usinkata...mari kita dengar dan melihat lebih kedalam dgn pelbagai siri kata-kata ini..kata-kata ini merujuk kes terbaru kematian mengejut di bangunan SPRM...Dan ini ayat usinakata kat dalam FB sejam dua yang lalu..

"adakah ada antara peawai penyiasat SPRM memiliki kebolehan menguasai minda separuh sedar...pernah sy tgk CSI dlm AXN..ada seseorang yg mampu menguasai minda separuh sedar yg mampu mengarahkah mangsanya membunuh dir??????.."


Mantera Mereka

Didalam buku Hishamuddin Rais a.k.a Tukar Tiub "Keganasan,Penipuan & Internet -hegemoni media daulah pecah ...beliau ada kata...

"Para Blogger sudah tidak tentu arah tujuan .Cerita mana yang hendak diputar.Usik salah tak usik salah.Belum sempat kes bunuh selesai ,rasuah muncul.belum tutup mata sebelah lubang parlimen bocor.Semua bikin kacau.Semua bikin kalut.
Menteri kata blogger bohong.Blogger kata menteri bohong.Polis kata blogger dan menteri bohong.Blogger kata polis bohong .Kalau polis bohong siapa nak tangkap polis? Inilah yang bikin kacau.Bikin susah."

Masa TT tulis buku ini beliau merujuk kes-kes penting yg berlaku didalam negara sekitar 2007..dan kini pada tahun 2011 selepas April Fool...Malaysia cuba difoolkan dgn beberapa aksi pelakon-pelakon sensasi ahli politikus sempit yang lebih keji dari Mat Rempit..
Yaaa...laaa..Mat Rempit hanya cuba membunuh diri dan membunuh orang lain...tetapi Politikus Sempit hanya nk bunuh orang lain(musuh politiknya) tetapi membiarkanya dirinya hidup sehingga mati kekenyangan..

Untuk itu disini...nak edit sikit dari perenggan yang dikatakan oleh TT dahulu kala (2007)..dan di tampal dengan isu terbaru 2011 ini...


"Para Blogger sudah tidak tentu arah tujuan .Cerita mana yang hendak diputar.Usik salah tak usik salah.Belum sempat kes rogol amah selesai ,video seks muncul.Belum tutup mata sebelah ada lai orang mati mengejut terjatuh dari bangunan SPRM.Semua bikin kacau.Semua bikin kalut.
Kesatuan Pegawai Kastam kata SPRM bohong.Rakan Sarbani kata mustahil Sarbani bunuh diri,Perkasa kata tidak mustahil Sarbani bunuh diri .Menteri kata Abu Kasim tak perlu letak jawatan, DAP kata Abu Kasim patut digantung tugas sehingga siasatan selesai..Kalau SPRM rasuah siapa nak siasat SPRM.Inilah yang bikin kacau.Bikin Susah."

rujukan;-

1) Kesatuan Pegawai Kastam kata SPRM bohong ;-

2) Rakan Sarbani kata mustahil Sarbani bunuh diri
Mustahil Sarbani boleh bunuh diri,kata rakan-rakanya

3) Perkasa kata tak mustahil boleh bunuh diri
Kes Sarbani : Tidak Logik SPRM bunuh saksi,kata Perkasa
petikan artikel diatas..lihat ayat yg ditebalkan..
Malah pertubuhan itu juga berpendapat bahawa tiada logik saksi, yang disiasat itu, dibunuh kerana tindakan sedemikian hanya akan merumitkan proses siasatan.
Memang tindakan luar kawalan akibat tekanan boleh berlaku,— kata Yang Dipertua Perkasa Perak Ahmad Zaini Ismail dalam satu kenyataan hari ini.

4) Menteri kata Abu Kasim tak perlu letak jawatan
Nazri;Abu Kassim tidak perlu letak jawatan


5) DAP kata Abu Kasim patut digantung tugas sehingga siasatan selesai
DAP gesa Putrajaya gantung tugas ketua SPRM sehingga siasatan selesai

Susah-susah...kes Teoh Beng Hock pun makan tahun pun xselesai2 lagi....inikan pula yg terbaru kes Sarbani...
TTkata...Isu Teoh Beng Hock sebabkan undi Cina lari dari UBN..maka kini mungkin undi Melayu akan turut lari 90% kepada Pakatan dan harapan terbaru undi India bakal turut akan melompat kedalam Pakatan akibat dari Interlok..

Terakhir sekali...MSO dengan Tinta Merahnya..mencoretkan kata-kata hikmat yg perlu direnungi bersama...


"Percaya dan yakinlah perancangan jahat oleh sesiapa pun ia tetap dalam pemerhatian Tuhan dan Dia akan mempertimbangkan sebagai mungkin akan natijah dari perancangan itu. Isu video lucah yang diperniagakan hari ini dipintas oleh isu kematian Allahyarham Sarbini itu."

No comments:

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!
"Saya memerlukan sokongan 1.2 juta penjawat awam. Sekiranya anda mahu dibayar gaji yang lebih baik di masa depan, saya perlu mengukuhkan asas perolehan kerajaan kerana kalau tidak, dari mana saya akan dapat wang untuk membayar penjawat awam?"- petikan kenyataan Najib Razak yang mengaku tiada idea lain utk nak bayar gari penjawat awam melainkan kenakan cukai kepada semua rakyat..Pada masa yang sama Kerajaan BN mahu mengurangkan cukai syarikat/cukai koparat..Pada 1988 cukai koparat adalah 40%..tetapikini telah dikurangkan kepada 25%..

Tapak-Tapak di Apadianie sejak 24 Mac 2009