Saturday, May 19, 2012

MODAL/ASET ASING BENTUK "PENJAJAHAN BARU"..."PETRONAS !!! DANA DAH ABIS ???"Apahalnya nie..PERTRONAS....dah xda dana ka nak korek minyaK sendiri dibumi sendiri..yg nk bagi kat bangsa Amerika mai korek kat sini apahal....sebelum ini SHELL dpt kongsi korek minyak di SABAH..kontrak dengan PETRONAS sampai 30tahun...

Minyak tue rakyat Malaysia punya...awat Petronas xbole buat sorang2 ka..???..awat modal xcukup ka..???..mana pi semua dana untuk masa depan Petronas..???..xkan xda kot..pelik la..mesti ada..

Aku dengar kata..Petronas antara 5 syarikat paling besar diduna..xkan xda kepakaran langsung..xkan xda teknologi yang canggih manggih yang dapat meningkatkan kecekapan pemulihan lapangan minyak serta dijangka memberi kesan positif kepada rizab minyak Malaysia dan akan memberi manfaat kepada negara secara keseluruhannya.


http://apadianie.blogspot.com/2012/01/apahal-yang-shell-nak-tumpang-sekaki.html

DULU;..

NAJIB Tun Razak menyaksikan majlis menandatangani projek memperoleh semula minyak dipertingkatkan (EOR) di luar pesisir terbesar dunia berjumlah AS$12 bilion bagi tempoh 30 tahun antara Petronas dan Shell Malaysia di Putrajaya, semalam. Petronas diwakili oleh Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutifnya, Shamsul Azhar Abbas (kiri) sementara Shell diwakili oleh Ketua Pegawai Eksekutif Royal Dutch Shell, Peter Voser (kanan). – BERNAMA

SEKARANG;

ConocoPhilips, salah satu daripada syarikat pengeluar minyak terbesar di dunia dari Amerika Syarikat, melabur US$1.5 bilion (RM4.6 bilion) di Malaysia setakat ini untuk pengeluaran minyak di luar pesisir Sabah.

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak berkata pelaburan oleh syarikat itu bermatlamat untuk mencapai tahap pengeluaran mencecah sehingga 300,000 tong sehari pada tahun 2016.

"(Pelaburan) Conoco (terletak) di tiga kawasan luar pesisir Sabah, yang akan membuat pengeluaran pertama pada akhir 2013, dan kemuncaknya pada 2016, dengan pengeluaran dijangkakan memcecah 300,000 tong sehari, kira-kira separuh daripada pengeluaran semasa," kata Najib

PENTING !!!!!!!!!!!!!!!

MODAL/ASET ASING ADALAH "PENJAJAHAN BARU"

MODAL ASING/ASET AMERIKA DI MALAYSIA PADA TAHUN 2005 BERJUMLAH US$30 BILLION..INI DATA TAHUN 2005..TAHUN 2011.SILA RUJUK SURUHANJAYA SYARIKAT MALAYSIA SSM..

MELALUI KUASA EKONOMI INI YANG DIBERI TARING PULA OLEH KEHADIRAN PANGKALAN TENTERA MEREKA,MAKA GOLONGAN ATAU NEGARA ASING BOLEH MEMPENGARUHI ARA PERJALANAN POLITIK DALAM NEGARA.DALAM KEADAAN BIASA BARANGKALI PENGARUH INI TIDAK BEGITU KELIHATAN.TETAPI UJIANNYA IALAH WAKTU BERLAKUNYA KEGENTINGAN ATAU KRISIS POLITIK DALAM NEGARA...

3 comments:

Kump. Adik2 Keluar UMNO said...

Kekejaman Terhadap Orang Muda - ( Lihat sendiri BUKTI, Kenapa kami KELUAR UMNO dan TAKKAN kembali lagi. Buktikan jika ia PALSU )
1~BUKTI 1 * (MESTI TONTON)
2~BUKTI 2 * (HOT)
3~BUKTI 3
4~BUKTI 4
5~BUKTI 5 * (HOT)
6~BUKTI 6
7~BUKTI 7
8~BUKTI 8
9~BUKTI 9
10~BUKTI 10

~ Orang Muda Geng Kita - Usaha Dengan Doa ~Kami Mahu Generasi Muda Terengganu Jadi Perdana Menteri Malaysia Ke-7 Sebelum PRU ke-13 Tanpa Perlu Berdolak-dalik!!
(Bukti kukuh)
1 ~ http://www.tranungkite.net/v11/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=32381
2 ~ http://www.sabahforum.com/forum/sabah-malaysia-international-politics/topic28065.html
3 ~ http://www.utaraonline.net/v4/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=22146
4 ~ http://www.selatanonline.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=196#196

5 ~ http://www.detikdaily.net/v6/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=1


p/s: Ubahsuai (copy&paste) dari 'Abang Sayang'

Anonymous said...

ini lah cara moden para peminpin umno bn gadai negara malaysia secara halus tanpa disedari olih rakyat.terikat perjanjian dengan golongan yahudi amerika jangka masa depan rakyat akan jadi hamba pemerintah , sebelum terlambat kita hancurkan umno bn kita undi dan pilih pakatan rakyat sebelum terlambat pada pilihanraya akan datang ok.

Anonymous said...

najib,ko memang haramjadah sungguh!

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!
"Saya memerlukan sokongan 1.2 juta penjawat awam. Sekiranya anda mahu dibayar gaji yang lebih baik di masa depan, saya perlu mengukuhkan asas perolehan kerajaan kerana kalau tidak, dari mana saya akan dapat wang untuk membayar penjawat awam?"- petikan kenyataan Najib Razak yang mengaku tiada idea lain utk nak bayar gari penjawat awam melainkan kenakan cukai kepada semua rakyat..Pada masa yang sama Kerajaan BN mahu mengurangkan cukai syarikat/cukai koparat..Pada 1988 cukai koparat adalah 40%..tetapikini telah dikurangkan kepada 25%..

Tapak-Tapak di Apadianie sejak 24 Mac 2009