Saturday, May 26, 2012

SISTEM TUA BODOH

Ayat power dr Pak Samad ditujukan kepada Orang Tua yang semakin tua semakin bodoh..bak kata P Ramlee..."Dah Tua Pon Bodoh"..


Jika ada yang bertanya apa kena mengena dengan gambar Karpal Sigh..inilah jawapanya..

Karpal...dh tua pon masih bermain sentimen perkauman sempit....dh taw Utusan tue jadi tua utk bodoh..kenapa dikeluarkan statement yg dia mahu berjuang Bukan Melayu utk jd PM....nasib baik Lim Kit Siang dh sedaq bahawa utusan itu tua bodoh...utusan tue xakan baca sampai abis perlembagaan Malaysia..sbb tue masih bodoh dulu kini dan selamanya..yg dikesalkan..Karpal masih xsedar diri real politik negara kini..bukan dia tidak tahu secebis isu perkauman yg keluar dr mulut DAP akan dikunyah sehabisnya oleh TUA BODOH UMNO dan Utusan..maafla cik Karpal..sepandai mana pon baca perlembagaan..tapi jgn terjerumus kelembah kebodohan utk mencari populariti..
http://merdekareview.com/bm/news_v2.php?n=13098 


Ini satu lagi suatu lagi TUA BODOH..

Segala tindakan segelintir Melayu yg membuat provokasi melampau dan lucah..seperti melempar batu..telur..ke arah ceramah parti lain ..dan tidak lupa juga senaman tonggeng pungkoq kat depan rumah orang..semua menunjukan bahawa terdapat satu sistem TUA BODOH yg merasuk pemikiran segelintir Melayu yang ketinggalana zaman..inilah bahana Orang Tua 66 tahun (UMNO) yg jadi tua utk bodoh..sentimen perkauman sempit masih menjadi modal politik..

Semoga yang TUA menjadi tauladan kepada yang Muda..bukan semakin Tua semakin Bodoh apatahlagi dengan Bodoh kerana memperjuangkan perkauman yang sempit..

2 comments:

Anonymous said...

Salam Tuan Blog, Mohon Sebarkan. Tq

http://www.youtube.com/watch?v=WbOL6BNzxY4&fb_source=message

Anonymous said...

Salam. Mohon Sebarkan. Tq

http://www.youtube.com/watch?v=WbOL6BNzxY4

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!
"Saya memerlukan sokongan 1.2 juta penjawat awam. Sekiranya anda mahu dibayar gaji yang lebih baik di masa depan, saya perlu mengukuhkan asas perolehan kerajaan kerana kalau tidak, dari mana saya akan dapat wang untuk membayar penjawat awam?"- petikan kenyataan Najib Razak yang mengaku tiada idea lain utk nak bayar gari penjawat awam melainkan kenakan cukai kepada semua rakyat..Pada masa yang sama Kerajaan BN mahu mengurangkan cukai syarikat/cukai koparat..Pada 1988 cukai koparat adalah 40%..tetapikini telah dikurangkan kepada 25%..

Tapak-Tapak di Apadianie sejak 24 Mac 2009