Sunday, February 20, 2011

Dilarang "Ingat" dan Jangan "Percaya" Dulu,kini dan Selamanya

"ini filem khurafat dan jenis khurafat yg sudah lama dipraktikan oleh syaitan dan iblis utk menyesatkan bani adam"

usinkata;...Apabila seseorang menyakini atau membuat perjanjian dengan Syaitan dan IBLIS jelas sekali beliau sudah jatuh "syirik"...Namun begitu hati-hatilah dgn jenis-jenis "KHURAFAT" berbentuk terkini dan canggih dimana ianya diwar-warkan utk diyakini seluruh manusia khususnya umat Melayu-Islam di negara ini..

Maka dengan itu marilah kita renungi kata-kata yg terlah terkata oleh Lan H yg dipetik dari artikel beliau didalam akhbar politik "SIASAH" 11-17 Feb 2011 - Mengapa disuburkan khurafat bentuk baru..?

"Bangsa Melayu yg bebas daripada keterikatan amalan khurafat tidak kiralah daripada jenis lama atau bentuk baru, insya-Allah hatinya sentiasa yakin dan bergantung semata-mata kepada Allah swt lantas pastilah dia akan menolak pihak yang berjuang untuk berkuasa dulu,kini dan selamanya..


Dia juga pasti akan menolak jika ada pihak yg mengatakan HANYA pihaknya saja yg mampu memerintah atau membawa keamanan kepada negara.Ini kerana yg mempunyai kuasa mutlak hanya Allah swt semata-mata, manusia atau parti tidak mempunyai kuasa apa-apa..


"Manusia dan parti bersifat fana yg bakal binasa pd bila-bila masa .Tetapi jika menyakini parti tertentu boleh berkuasa dulu,kini dan selamanya atau hanya dia oleh memerintah itu adalah KHURAFAT yg bole menyebabkan seseorang jatuh syirik..Nauzubilah.."


usintambah;..mcm penah ku dengar ayat dulu,kini dan selamanya tapi dimana yaaa..huhuhuhu..No comments:

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!
"Saya memerlukan sokongan 1.2 juta penjawat awam. Sekiranya anda mahu dibayar gaji yang lebih baik di masa depan, saya perlu mengukuhkan asas perolehan kerajaan kerana kalau tidak, dari mana saya akan dapat wang untuk membayar penjawat awam?"- petikan kenyataan Najib Razak yang mengaku tiada idea lain utk nak bayar gari penjawat awam melainkan kenakan cukai kepada semua rakyat..Pada masa yang sama Kerajaan BN mahu mengurangkan cukai syarikat/cukai koparat..Pada 1988 cukai koparat adalah 40%..tetapikini telah dikurangkan kepada 25%..

Tapak-Tapak di Apadianie sejak 24 Mac 2009