Saturday, January 22, 2011

Magic dari Kedah yang "KANTOI" ...!!!

"oii..oii..bukan aku la yg kuar..burung merpati..haprak tul tukang magic dr Mongolia ni.."

usinkata;...huhhu ingat senang ka nak buat magic..huhuhu..David Cocopil pon jenuh pakai jin..segala mak nenek jin dia kena pakai utk nk jayakan magicnya tue..Tapi utk magic ni xtau la pulak nk kena pakai jin ka dak..kekadang magic pon bole xjadi..ya la..setakat magic pakai ayaq lioq mana nak jadi..tok bomoh bole la pakai ayaq lioq..so macam mana ni..kalau magic depa ni xjadi...nak kena pakai magic apa pulak..hmmm..apakata try panggil tok bomoh PR la pulak..mana tau kot2 masin mulut depa..dengaq kata..mulut depa sama masin dgn tapak tangan dan kaki...kalau dh setuju..cepat2 la halo-halo bomoh PR..

Mohd Najib Tun Abdul Razak (dua, kiri) meninjau tapak cadangan pengkalan nelayan yang baru di Kampung Sungai Chenang di sini hari ini. Dalam lawatan tidak rasmi ke kampung nelayan itu Najib turut mengumumkan kelulusan peruntukan segera sebanyak RM7 juta bagi pembinaan sebuah jeti baru di kampung tersebut. Turut sama Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan Umno Kedah Datuk Paduka Ahmad Bashah Md Hanipah (kiri). - Foto BERNAMA


Jumlah bot meningkat
200 nelayan desak projek pangkalan dipercepat


Sinar Harian Edisi Utara U21 Khamis 20 Januari 2011
oleh; Liza Hassan(skuad cakna)

Kira-kira 200 nelayan mendesak Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia (LIKM) mempercepatkan projek pangkalan nelayan baru di Kuala Chenang.
Pengerusi Komuniti Pengurusan Sumber Perikanan (KPSP) Sungai Chenang ,Asri Shaaban berkata,pembinaan pangkalan itu perlu dipercepatkan kerana sering kali berlaku kesesakan bot nelayan hampir setiap hari.
Menurutnya,jumlah bot kini dari kira-kira 200 bot nelayan tertumpu ke kawasan pangkalan itu.

"Sejak Perdana Menteri ,Datuk Seri Najib Razak ke pangkalan ini Febuari tahun lalu (2010),hinga kini (2011) keadaanya masih sama.


"Ketika itu beliau berjanji meluluska peruntukan sejmlah RM7 juta dan terdapat pertambahan RM2 juta lagi,namun hingga kini keadaan masih sama", katanya.

Asri berkata, pihak KPSP memohon pihak berkaitan membina pangkalan nelayan lengkap dengan restoran dan kemudahan lain seperti yang dijanjikan dengan segera ketika lawatan Perdana Menteri lalu.

Menurutnya, keadaan pangkalan kini hanya berubah sedikit selepas LKIM menyiapkan pangkalan sedia ada bernilai RM470,000 yang dimohon ketika tahun 2007.


"Projek menaik taraf ini dipohon empat tahun lalu dan siap pada Disember lalu (2010),jika projek bernilai jutaan ringgit seperti yang dijanjikan,tidak tahu bila akan siap.

No comments:

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!
"Saya memerlukan sokongan 1.2 juta penjawat awam. Sekiranya anda mahu dibayar gaji yang lebih baik di masa depan, saya perlu mengukuhkan asas perolehan kerajaan kerana kalau tidak, dari mana saya akan dapat wang untuk membayar penjawat awam?"- petikan kenyataan Najib Razak yang mengaku tiada idea lain utk nak bayar gari penjawat awam melainkan kenakan cukai kepada semua rakyat..Pada masa yang sama Kerajaan BN mahu mengurangkan cukai syarikat/cukai koparat..Pada 1988 cukai koparat adalah 40%..tetapikini telah dikurangkan kepada 25%..

Tapak-Tapak di Apadianie sejak 24 Mac 2009