Sunday, January 16, 2011

The New Penang Nasi Kandar 2011

usinkata;...Antara kenikmatan yg terbaru bakal dikecapi oleh rakyat Pulau Pinang khususnya masyarakat Melayu-Islam akan dihidangkan oleh Pakatan Rakyat

Dalam tahun 2011 ini Kerajaan Pakatan Rakyat Pulau Pinang akan mewujudkan YAYASAN ISLAM PULAU PINANG (YIPP).Dan ia sekarang dalam proses pembentangan untuk mendapat kelulusan Dewan sebagai enakmen.

YIPP ini bertujuan untuk Membangunkan Ummah di Pulau Pinang iaitu masyarakat Melayu dan Islam.Selaraskan pendidikan, bantuan ,rumah mampu milik,peniaga kecil dan juga pengimarah masjid secara totalakan menjadi keutamaan bagi kewujudan YIPP.

Oleh kerana masjid sebagai sebuah institusi yang begitu berpengaruh maka kita lahirkan modul latihan untuk kesemua kariah masjid di Pulau Pinang dengan kerjasama USM dan juga Majlis Syura Agama Islam Pulau Pinang.Semua pengerusi-pengerusi kariah masjid seluruh Pulau Pinang wajid mengikuti modul latihan ini sebelum pelantikan jawatan mereka.

Peruntukan sebanyak RM20Juta untuk pengambilan balik tanah bagi pembesaran tapak perkuburan Islam berhampiran Masjid Jelutong yang sekian lama tidak dapat diselesaikan.

- Kenyataan Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang Datuk Dr Mansor Othman didalam akhbar Siasah 07-13 Jan 2010

No comments:

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!
"Saya memerlukan sokongan 1.2 juta penjawat awam. Sekiranya anda mahu dibayar gaji yang lebih baik di masa depan, saya perlu mengukuhkan asas perolehan kerajaan kerana kalau tidak, dari mana saya akan dapat wang untuk membayar penjawat awam?"- petikan kenyataan Najib Razak yang mengaku tiada idea lain utk nak bayar gari penjawat awam melainkan kenakan cukai kepada semua rakyat..Pada masa yang sama Kerajaan BN mahu mengurangkan cukai syarikat/cukai koparat..Pada 1988 cukai koparat adalah 40%..tetapikini telah dikurangkan kepada 25%..

Tapak-Tapak di Apadianie sejak 24 Mac 2009