Friday, June 18, 2010

Perkasa-Gertak; Lebih sudu dari kuah..UMNO nk campak mana..

Nazri: Perkasa, Gertak akan lenyap tanpa Dr M
MalaysianInsider


KUALA LUMPUR 18 Jun — Datuk Seri Nazri Aziz percaya Perkasa dan Gertak yang kedua-dua program utama yang berkontroversi dirasmikan oleh Tun Dr Mahathir Mohamad baru-baru ini akan “lenyap” tanpa sokongan bekas perdana menteri itu Menteri di Jabatan Perdana Menteri itu berkata kedua-dua pertubuhan bukan kerajaan yang mendakwa membela hak orang-orang Melayu kelihatan menonjol sebab bekas perdana menteri memperakui pendirian mereka menentang pentadbiran Datuk Seri Najib Razak.

usinkata; Aku mmg setuju bangat dengan Nazri Aziz nie..aku ingatkan dh pupus Hang Jebat dlm UMNO rupanya ada terselit juga..oklah daripada xada langsung..
Tapi suma org tau mmg Nazri ni langsung xsebulu dgn Dr M..entahlah apala yg sangat xsama angin depa dua nie..


Aku setuju sebab NGO yg berstatus Veteran nie xda tulang belakang..keluar pon macam katak selepas hujan..entah mimpi apa pon xtau sudah beriya-iya hendak menandingi UMNO dr membela Melayu-UMNO..
Hati busuk aku nie suka nk dok mengata..mungkin Dr M xmau berdepan secara langsung dengan Bik Mumy..maka dicarinya Sang Katak Berpasir Mascelup utk mewujudkan PerkakasPerkosa dan seterusnya melahirkan Gertak Tarian ...dicanangnya keduanya utk "Sindir Isteri Pukul Mumy"..


Cerita ceriti yg lahir dr keduanya NGOk ini agendanya lebih terarah utk memastikan "si isteri" sedar dari bayangan Mumy...pukul tubi sepak terajang kepada Pakatan Rakyat hanya utk sesedapkan hati Mumy seketika..bukan apa..takut terlanjur cakap nanti disumpahnya pula..xpasal jadi tugu baru kat Pasir Mas..jadi maskot "Katak Batu"..


Kemungkinan Nazri sedar apa agenda yg tersemat dikepala sang-sang veteran@tua yg menghuni rumah org tua Perkakas ini..dn utk melayakan dirinya sentiasa dipandang oleh Mumy maka amat bijak tindakan yg dilakukan utk memastikan "si isteri" sentiasa terbela dan terjaga..


Mungkih ada salasilah atau darah keturunan Hang Tuah yg setia mengalir ditubuh Nazri..

*..satu repek dipagi hari...terkata oleh usinwafer yg sedang kepedihan mata menahan ngantuk..

No comments:

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!
"Saya memerlukan sokongan 1.2 juta penjawat awam. Sekiranya anda mahu dibayar gaji yang lebih baik di masa depan, saya perlu mengukuhkan asas perolehan kerajaan kerana kalau tidak, dari mana saya akan dapat wang untuk membayar penjawat awam?"- petikan kenyataan Najib Razak yang mengaku tiada idea lain utk nak bayar gari penjawat awam melainkan kenakan cukai kepada semua rakyat..Pada masa yang sama Kerajaan BN mahu mengurangkan cukai syarikat/cukai koparat..Pada 1988 cukai koparat adalah 40%..tetapikini telah dikurangkan kepada 25%..

Tapak-Tapak di Apadianie sejak 24 Mac 2009