Tuesday, June 22, 2010

Terima Kasih Zahid Hamidi..Terima Kasih Idris PEMANDU..

usinkata; Ucapkan terima kasih kat Zahid Hamidi..kena mendedahkan kenyataan ini...
Bangga betul aku bila mana Malaysia memiliki wang dan kekayaan yg sebegitu banyak..sampai aku pun xtau RM 1.67 BILION tue ada berapa kosong..

Sekali lagi nk ucapkan terima kasih kepada geng-geng PEMANDU yg diterajui oleh Senator Idris kerana kenyataan bahawa Malaysia akan BANKRAP pada 2019 jika subsidi tidak dihapuskan..

Apa kaitan antara ucapa terima kasih kepada Zahid Hamidi dan Idris Jala....

Apa lagi..inilah antara punca utama Malaysia nk BANKRAP..sanggup bagi RM 1.67 Bilion kat "sahabat setia"..biar sahabat gumbira di seberang laut meneruskan pengajian dan bersenang lenang bermain salji...xpa..xcukup duit ..nanti subsidi rakyat dipotong..bole bagi lagi..janji..tutup mulut..dok sana senyap-senyap ok...

Aku dan panas..xmau tulis dh,, ngnggggggggggg...baca la kat bawah..kalau hampa xpanas..mmg sah hampa dipukau oleh SUAMI PUAKA 1MALAYSIA
Mindef: Kontrak Scorpene bernilai RM6.7 bilion


Jun 22, 10 7:52pm
Kerajaan membayar sejumlah 1.341 bilion euro (kira-kira RM6.7 bilion) untuk dua kapal selam Scorpene yang pembeliannya kini disiasat oleh mahkamah di Perancis kerana dipercayai mempunyai unsur rasuah. 

Menteri Pertahanan, Datuk Seri Zahid Hamidi mendedahkan jumlah itu dalam jawapan bertulisnya kepada soalan yang dikemukakan oleh ahli parlimen Batu, Tian Chua di Dewan Rakyat hari ini. Katanya lagi, sejumlah RM600 juta dibayar untuk perkhidmatan penyelenggaran bagi tempoh enam tahun. “Kontrak penyelenggaraan masih dibincangkan dan akan dimuktamadkan dalam masa terdekat,” kata Zahid. 

Daripada jumlah itu, 114.96 juta euro dibayar kepada Perimekar Sdn Bhd, yang dimiliki oleh Abdul Razak Baginda, yang mempunyai kaitan rapat dengan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak. Bayaran untuk “penyelarasan dan perkhidmatan bantuan” yang dibekalkan kepada Tentera Laut Diraja Malaysia, termasuk untuk latihan mewakili 10 peratus daripada harga dua kapal selam itu, iaitu sebanyak 969.15 juta euro (RM4.85 billion). 

Chua dalam soalannya juga meminta menteri menteri pertahanan memberikan butiran perbelanjaan perbelanjaan kerajaan membeli dua kapal selam Scorpene dan juga butiran pembelian peluru berpandu kapal selam dari Itali dan Perancis. Menjawab soalan kedua itu, Zahid mendedahkan kerajaan membayar 219.265 juta euro (RM1.1 bilion) for peluru berpandu berkenaan yang dijangka akan dibekalkan menjelang tahun 2013. -malaysiakini

No comments:

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!
"Saya memerlukan sokongan 1.2 juta penjawat awam. Sekiranya anda mahu dibayar gaji yang lebih baik di masa depan, saya perlu mengukuhkan asas perolehan kerajaan kerana kalau tidak, dari mana saya akan dapat wang untuk membayar penjawat awam?"- petikan kenyataan Najib Razak yang mengaku tiada idea lain utk nak bayar gari penjawat awam melainkan kenakan cukai kepada semua rakyat..Pada masa yang sama Kerajaan BN mahu mengurangkan cukai syarikat/cukai koparat..Pada 1988 cukai koparat adalah 40%..tetapikini telah dikurangkan kepada 25%..

Tapak-Tapak di Apadianie sejak 24 Mac 2009