Monday, September 14, 2009

Anak Kelantan Mana Cuba Kianati Negeri Sendiri..?


"Kedua-dua kawasan itu terletak terlalu jauh dari pesisir pantai Kelantan. Jadi pendapatan dari minyak itu lebih sesuai diberi kepada kerajaan pusat untuk dibelanjakan bagi pembangunan negara dan perbelanjaan berkenaan tidak hanya tertumpu kepada Kelantan."-Awang Adek Husin ( Berita Hairan)


usinkata; Alangkah malangnya menjadi rakyat Kelantan..sudahlah negeri dianak-tirikan..kini royalti minyak yg sepatutnya dinikmati oleh Negeri Kelantan akan dberi pula kepada Kerajaan Pusat UBN...atas alasan lokasi pelantar minyak itu teralu jauh dr pesisir pantai Kelantan dan berada di Zon Antarabangsa..

Jika benar dakwaan Awang ini..takan tiada langsung royalti utk Negeri Kelantan...1% atau 2% pun jadi la..ini terus memberi kenyataan membodek...

"lebih sesuai diberi kepada kerajaan pusat"

Kalau saya sebagai anak Kelantan..malu saya mengaku senegeri dengan Awang tue..tak ubah beliau mencuba untuk kianati negeri sendiri...

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!
"Saya memerlukan sokongan 1.2 juta penjawat awam. Sekiranya anda mahu dibayar gaji yang lebih baik di masa depan, saya perlu mengukuhkan asas perolehan kerajaan kerana kalau tidak, dari mana saya akan dapat wang untuk membayar penjawat awam?"- petikan kenyataan Najib Razak yang mengaku tiada idea lain utk nak bayar gari penjawat awam melainkan kenakan cukai kepada semua rakyat..Pada masa yang sama Kerajaan BN mahu mengurangkan cukai syarikat/cukai koparat..Pada 1988 cukai koparat adalah 40%..tetapikini telah dikurangkan kepada 25%..

Tapak-Tapak di Apadianie sejak 24 Mac 2009