Monday, September 14, 2009

UBN "heret" Felcra dan JKM ke PRK Bagan Pinang
13 September, 2009 21:07 PM
Kerajaan PAS Kelantan Nafi Hak Rakyatnya
KOTA BAHARU, 13 Sept (Bernama) -- Kerajaan PAS Kelantan telah menafikan hak 2,000 peneroka Kelantan untuk mendapatkan tanah dan meningkatkan pendapatan mereka apabila mengambilalih tanah tanaman sawit yang diusahakan Felcra Berhad, kata Pengerusi Felcra Berhad Datuk Tajudin Abdul Rahman.
usinkata; satu serangan yg dijangka tersasar dari lapangan sasar iaitu di Bagan Pinang..oiitt...target kat Nogori laaa...aparaaa...torai pon bagi tepat skit..jauh sangat nie..


Polis, tentera pencen kurang RM720 layak terima bantuan JKM

KUALA LUMPUR(Berita Hairan): Pesara polis dan tentera yang berpendapatan kurang RM720 sebulan layak menerima bantuan daripada Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM). Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Shahrizat Jalil, berkata bantuan itu akan dapat meringankan beban pesara anggota keselamatan berkenaan yang menerima pencen antara RM66 hingga RM400 sebulan serta tidak mempunyai sumber kewangan lain.
usinkata; satu sistem pertahan yg diketuai oleh seorang perempuan...ironlady nie..hhuhuhu..

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!
"Saya memerlukan sokongan 1.2 juta penjawat awam. Sekiranya anda mahu dibayar gaji yang lebih baik di masa depan, saya perlu mengukuhkan asas perolehan kerajaan kerana kalau tidak, dari mana saya akan dapat wang untuk membayar penjawat awam?"- petikan kenyataan Najib Razak yang mengaku tiada idea lain utk nak bayar gari penjawat awam melainkan kenakan cukai kepada semua rakyat..Pada masa yang sama Kerajaan BN mahu mengurangkan cukai syarikat/cukai koparat..Pada 1988 cukai koparat adalah 40%..tetapikini telah dikurangkan kepada 25%..

Tapak-Tapak di Apadianie sejak 24 Mac 2009