Friday, April 16, 2010

Wee..u can get "lusst" from PKR/PR now !!!

Wee...BLAH LA LU !!!!..

Jika satu ketika dulu ZKBB menyerang rakan sePAKATAN iaitu DAP dan PAS sehingga PKR membuat tindakan memecat beliau..kini hati ini sekali lagi rancak nk mengata..langkah yg sama terhadap ZKBB haruslah dibuat kepada Ahli Parlimen Wangsa Maju Wee Choo Keong..

Ini berdasarkan kenyataan yg dibuatnya dan di paparkan di Umnotsan Rasis..


Wakil rakyat PKR yang juga Ahli Parlimen Wangsa Maju, Wee Choo Keong berkata, Zaid tidak mungkin dapat memahami kehendak pengundi Hulu Selangor kerana beliau bukan pemimpin tempatan dan ditambah pula dengan gaya hidup elit serta liberal yang diamalkannya.


"Jika menang sekali pun, pembaharuan yang mungkin dibawa oleh Zaid di Hulu Selangor ialah lebih banyak pusat hiburan bakal diwujudkan dan bukannya kemajuan seperti yang dikehendaki rakyat,'' katanya sinis ketika dihubungi Utusan Malaysia, di sini hari ini.Mengulas lanjut, Choo Keong berkata, pemilihan Zaid juga bermakna PKR tidak mempunyai ruang untuk menyerang Barisan Nasional (BN) seperti yang menjadi kebiasaan setiap kali kempen pilihan raya sebaliknya parti itu pula yang perlu bersifat defensif.


"Inilah yang bakal terjadi jika kita memilih calon yang mempunyai gaya hidup terlalu moden untuk bertanding di kawasan pinggir bandar yang majoritinya pengundi Melayu beragama Islam,'' jelasnya.
- petikan Umnotsan Rasis

Jika kenyaatan sebegini keluar dari Ahli PKR yg sudah jelas keluar/dipecat dari PKR tidaklah hati ini nak melayan nafsu amarah ini..tetapi mamat ini masih lagi pegang title 'PKR'..itu yg menyebabkan hati ini emosi sangat..

So..buat Lembaga Displin Parti PKR..jangan buat pekak badak..jangan buat pandang sebelah mata..heret saja mamat nie ke Lembaga Displin..pecat sahaja dia nie..xpayah nk bagi ruang nak merayu ka atau diberi 'can' kali kedua..buang masa saja...dh banyak kali dah..dah lama dah dia buat perangai lebih kurang sama ngan mcm nie..

Namun begitu rasanya dalam masa terdekat ini sukar sekali bagi PKR nk 'set' mamat nie..apatahlagi Bakar Arang dan 'bakar' jambatan dengan PKR serta PR..

Sure kalau 'set' Wangsa Maju nie akan menjejaskan peluang utk Zaid naik sebagai Ahli Parlimen Hulu Selangor..

Apa pon bagi hati ini..lambat ka awai ka..'set' tetap 'set'..set bukan bagi ok..tapi bagi outtt !!!!

Wee..u can get lusstt from PKR/PR now !!!

No comments:

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!
"Saya memerlukan sokongan 1.2 juta penjawat awam. Sekiranya anda mahu dibayar gaji yang lebih baik di masa depan, saya perlu mengukuhkan asas perolehan kerajaan kerana kalau tidak, dari mana saya akan dapat wang untuk membayar penjawat awam?"- petikan kenyataan Najib Razak yang mengaku tiada idea lain utk nak bayar gari penjawat awam melainkan kenakan cukai kepada semua rakyat..Pada masa yang sama Kerajaan BN mahu mengurangkan cukai syarikat/cukai koparat..Pada 1988 cukai koparat adalah 40%..tetapikini telah dikurangkan kepada 25%..

Tapak-Tapak di Apadianie sejak 24 Mac 2009