Monday, March 15, 2010

Gerombolan asyik nak "isap" saja..


Nak harapkan gerombolan mampu buat rakyat tersenyum sebegini..minta maap la..nak buat mcm-mcm cukai lagi.. ada la..

GST bukan model sistem cukai terakhir - U.Meloya

IPOH 14 Mac - Rakyat perlu faham bahawa Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST), bukanlah model sistem cukai terakhir yang akan diperkenalkan negara, kata Menteri Kewangan Kedua, Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah.

usinkata;...cukuplah secebis saja laporan media meloya ini...yg pastinya geromolan ini hanya mampu utk berfikir nk isap poket rakyat sahaja..

Hati ini langsung tidak terkejut dengan kenyataan Timbalan Menteri Kewangan Kedua ini..bukan apa..sebelum-sebelum ini dh berlaku....gaya-gaya peng-isap-aan poket rakyat...

Sebagai contoh..

Subsidi Gula dimansuhkan..begitu juga subsidi utk roti..

Subdisi Minyak Petrol pun dikurangkan..

Duit Royalti 2 billion ditukar kepada wang ehsan 20Juta..

Takrif elektrik pon nak naik tapi sebab ada tanda-tanda nak mendung diSarawak..xjadi naik..takut banjir..

Begitu juga la GST..nk laksanakan juga..tapi kena tangguh dulu sebab ada ribut puting beliung "Protes" yg menunggu didepan..so kena tunggu bagi reda dulu laaa..baru boleh laksana..

Nasib baik geng-geng pengimport ikan dh berkeras..kalau tidak naik la harga ikan..rakyat kena tanggung..gerombolan.. dpt side income dr pengilang kotak ikan..

So..marilah kita pastikan dalam hanya 3 tahun lagi umur gerombolan ini mencengkam Malaysia..usah kita biarkan mereka bermaharajalela sesuka hati mak bapak mereka..

Selamatkan Malaysia dari gigi para gerombolan UBN..

emm...sebelum terlambat...mana pi haaa..Menteri Kewangan Pertama Nor Mohamed...xkan sbb Setiausaha kontoi..sampai dh xleh nk pikirkan masalah negara..atau sedang berfikir apa lagi nak jadi lepas nie...ada sangkut sama kot..hahhahhaa...itula....buat baik berpada-pada..buat jahat jangan sekali..sekali buat nk dua kali..bila dh terkantoi..baru nk gigit jari..baru nak pikir anak bini..lu pikir la sendiri..

No comments:

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!
"Saya memerlukan sokongan 1.2 juta penjawat awam. Sekiranya anda mahu dibayar gaji yang lebih baik di masa depan, saya perlu mengukuhkan asas perolehan kerajaan kerana kalau tidak, dari mana saya akan dapat wang untuk membayar penjawat awam?"- petikan kenyataan Najib Razak yang mengaku tiada idea lain utk nak bayar gari penjawat awam melainkan kenakan cukai kepada semua rakyat..Pada masa yang sama Kerajaan BN mahu mengurangkan cukai syarikat/cukai koparat..Pada 1988 cukai koparat adalah 40%..tetapikini telah dikurangkan kepada 25%..

Tapak-Tapak di Apadianie sejak 24 Mac 2009