Tuesday, March 2, 2010

Secebis harapan buat YB Zul


Ikhlas Dariku..

Merenung kembali dan membaca berulang-ulang kali penulisan Bapak Subky Latif didalam akhbar Siasah...fikiran ini melayang kepada YB Zul yg sekarang masih berada di alam dilema..

Hati ini pernah berkata bahawa YB Zul sekarang mungkin tengah warm-up utk membuat lompatan bebas atau melompat lebih tinggi..namun begitu setelah membaca berulang-ulang penulisan Bapak Subky..hati ini kembali terdetik..dan menyatakan kemungkinan YB Zul terus meninggalkan lapangan lompatan yg dikhususkan utk membuat lompatan bebas atau lompat lebih tinggi..

Hati ini masih ada secebis harapan agar YB Zul back to origin..

YB bukan "nobody"..Yb is "somebody.."

Kembalikan Kulim Bandar Baharu kepada pengundi...itulah jalan yg paling mulia utk menyelesaikan apa jua masalah YB Zul antara PKR mahupun Khalid Samad PAS serta DAP juga...

Tidak perlu YB Zul mengikut jejak rakan baik YB Zul dari Lunas yg membuat lompatan bebas..

Renungkan kata-kata Bapak Subky wahai YB Zul..

"Kejadian lompat tidak dirasa apa-apa oleh pemikiran duniawi,tetapi org yg takut Allah memandangnya sebagai suatu yg berat dan besar..."

No comments:

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!
"Saya memerlukan sokongan 1.2 juta penjawat awam. Sekiranya anda mahu dibayar gaji yang lebih baik di masa depan, saya perlu mengukuhkan asas perolehan kerajaan kerana kalau tidak, dari mana saya akan dapat wang untuk membayar penjawat awam?"- petikan kenyataan Najib Razak yang mengaku tiada idea lain utk nak bayar gari penjawat awam melainkan kenakan cukai kepada semua rakyat..Pada masa yang sama Kerajaan BN mahu mengurangkan cukai syarikat/cukai koparat..Pada 1988 cukai koparat adalah 40%..tetapikini telah dikurangkan kepada 25%..

Tapak-Tapak di Apadianie sejak 24 Mac 2009