Sunday, December 27, 2009

Adakah "Silap Mata" ini menyebabkan SPRM dan GERAK terpukau..


Silap mata ini turut disaksikan oleh SPRM dan GERAK hingga terlena..

‘OPERATOR KOMPUTER’ JADI KETUA PEJABAT?
Oleh: SALIHIN LADJA MURA
sumber;Sabahkini

SELEPAS Kerajaan Barisan Nasional melantik Pegawai S44 memangku jawatan S48 dan menanggung kerja S54 sebagai Ketua Jabatan Negeri, kini melantik Operator Komputer F17 sebagai Ketua Pejabat Badan Berkanun di Kunak.

Ketua Cabang Parti Keadilan Rakyat (PKR) Bahagian Silam, Johani Abdul Halim mendesak Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Jabatan Audit Negara, Jabatan Perkhidmatan Awam, Setiausaha Kerajaan Negeri dan Pengerusi Ko-Nelayan menyiasat aduan orang awam bahawa seorang wanita yang memegang jawatan hakiki F17 (Operator Komputer) sebagai Ketua Pejabat Ko-Nelayan Kunak.

“Sudah ketandusankah pegawai yang layak di Ko-Nelayan sehingga ‘Operator’ dilantik sebagai Ketua Pejabat atau kehadirannya di Kunak mempunyai agenda tertentu?,” tanya Johani yang menjelaskan bahawa operator berkenaan adalah isteri kepada Pegawai Daerah Kunak, Susilo Sumarto.


usinkata; Untuk cik puan tue..senang-senang saja untuk mendapat jawatan "Ketua Pejabat"..
Rasa kalau diselidiki kat semenanjung nie..macam-macam ada.!!!..sapa la yang nak tolong bongkar...?
SPRM..? hhehe..ini kes sebesar taik idung saja....Gerak?..huhuhuhu..sekarang dah tak "gerak"..asyik demam kura-kura saja..al maklumlah..duit xda nak beli ubat..huhuhu..
Hello-hello...Detective Conan..ada free ka..?..meh tolong siasat sat depa-depa nie..yang dok ada pon macam haprak!!!

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!
"Saya memerlukan sokongan 1.2 juta penjawat awam. Sekiranya anda mahu dibayar gaji yang lebih baik di masa depan, saya perlu mengukuhkan asas perolehan kerajaan kerana kalau tidak, dari mana saya akan dapat wang untuk membayar penjawat awam?"- petikan kenyataan Najib Razak yang mengaku tiada idea lain utk nak bayar gari penjawat awam melainkan kenakan cukai kepada semua rakyat..Pada masa yang sama Kerajaan BN mahu mengurangkan cukai syarikat/cukai koparat..Pada 1988 cukai koparat adalah 40%..tetapikini telah dikurangkan kepada 25%..

Tapak-Tapak di Apadianie sejak 24 Mac 2009