Thursday, December 17, 2009

Kelahiran Baru "Harimau Biru"Syabas dan Tahniah buat keseluruhan pasukan bolasepak Malaysia yang berjaya meraih pingat emas di sukan Sea edisi terbaru ini di Laos..
Saya sendiri mengambil cuti anpa gaji setengah hari semata-mata untuk tidak ketinggalan menyaksikan pasukan negara berentap dengan Vietnam yang disiarkan secara langsung oleh TV2..
Kawan-kawan dikilang menyoalkan kenapa saya half day pada hari ini..dan sejujurnya saya katakan..sy ingin menonton perlawanan akhir antara Malaysia dan Vietnam..
Ternyata duit gaji setengah hari saya pada hari ini yang dipotong "berbaloi" dengan menyaksikan para pemain pasukan Malaysia dikalungkan pingat emas dan mendengar lagu negaraku berkumandang disana ..
Tahniah..
Diharap dengan kemengan ini diharap akan menjadi batu loncatan untuk memertabatkan lagi mutu bolasepak negara..
Oleh itu jadikanlah kemenagan ini sebagai tanda kelahiran baru "harimau biru" buat Malaysia..

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!
"Saya memerlukan sokongan 1.2 juta penjawat awam. Sekiranya anda mahu dibayar gaji yang lebih baik di masa depan, saya perlu mengukuhkan asas perolehan kerajaan kerana kalau tidak, dari mana saya akan dapat wang untuk membayar penjawat awam?"- petikan kenyataan Najib Razak yang mengaku tiada idea lain utk nak bayar gari penjawat awam melainkan kenakan cukai kepada semua rakyat..Pada masa yang sama Kerajaan BN mahu mengurangkan cukai syarikat/cukai koparat..Pada 1988 cukai koparat adalah 40%..tetapikini telah dikurangkan kepada 25%..

Tapak-Tapak di Apadianie sejak 24 Mac 2009