Friday, December 18, 2009

Aksi Puaka Tok Moh Rosmoh "Sihirkan" anak ditiru..


GAMBAR X-ray (kiri) menunjukkan sejumlah jarum yang terdapat dalam tubuh budak berumur dua tahun. Gambar kanan ialah perut budak itu.

Bapa tiri mengaku sihir anak
sumber; kosmo

BOTIRAMA - Seorang budak lelaki berumur dua tahun di Brazil menjadi mangsa ilmu hitam yang dilakukan oleh bapa tirinya selepas 50 batang jarum ditemui dalam tubuh mangsa, lapor sebuah akhbar semalam.

Ketua siasatan kes itu, Helder Fernandes Santana berkata, bapa tiri kanak-kanak tersebut, Roberto Carlos Magalhaes mengaku melakukan jenayah kejam itu selepas ditahan di sini, timur laut Brazil kelmarin.

"Dia berbuat demikian kerana mahu membalas dendam terhadap isterinya," kata Santana.

"Perempuan simpanan lelaki itu meminta dia membunuh kanak-kanak tersebut dengan menggunakan ilmu hitam," tambahnya.

Kanak-kanak itu yang dirahsiakan identitinya masih berada di unit rawatan rapi sebuah hospital di bandar Barreiras, berdekatan Ibotirama selepas dibawa ke hospital berkenaan oleh ibunya pada Ahad lepas, setelah mangsa mengadu sakit perut.

Budak itu telah dipindahkan ke sebuah hospital lain selepas 48 batang jarum dikeluarkan dari dalam tubuhnya menerusi pembedahan.

Menurut seorang pegawai semalam. dua batang jarum yang tidak dikeluarkan itu terletak dekat pada jantungnya. - Agensi

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!
"Saya memerlukan sokongan 1.2 juta penjawat awam. Sekiranya anda mahu dibayar gaji yang lebih baik di masa depan, saya perlu mengukuhkan asas perolehan kerajaan kerana kalau tidak, dari mana saya akan dapat wang untuk membayar penjawat awam?"- petikan kenyataan Najib Razak yang mengaku tiada idea lain utk nak bayar gari penjawat awam melainkan kenakan cukai kepada semua rakyat..Pada masa yang sama Kerajaan BN mahu mengurangkan cukai syarikat/cukai koparat..Pada 1988 cukai koparat adalah 40%..tetapikini telah dikurangkan kepada 25%..

Tapak-Tapak di Apadianie sejak 24 Mac 2009