Monday, February 1, 2010

"Buntut kuali tue putih la..mana ada hitam"... -Zambry KadiaqAdun Pungkor kata;
"Kalau pembangkang rasa mereka popular sekarang, bubarlah 28 kerusi mereka. Kita tengok sama ada mereka dapat semula 28 kerusi DUN ataupun tidak dalam pilihan raya kecil," katanya selepas diwawancara dalam program Setahun Melayari Arus di studio Perak FM Ipoh hari ini.Ustaz Misbah kata;
"Dr Zambry mengeluarkan kenyataan itu tanpa meneliti aturan dan peraturan Suruhanjaya Pilihanraya (SPR) yang dengan tegas menyebutkan; mana-mana wakil rakyat yang meletakkan jawatan; beliau tidak boleh bertanding dalam masa lima tahun berikutnya.

Inilah yang Dr Zambry terlepas pandang dan pasti beliau tidak mempunyai maklumat ini sebab itulah beliau dengan tidak semena-mena membuka tembelang dirinya yang kononnya bijak berpolitik, jelasnya.

“Sepatutnya Dr Zambry yang isytiharkan pembubaran Dun Perak untuk diadakan pilihan raya semula bagi membolehkan rakyat negeri ini memilih PR yang layak atau BN yang akan ditumbangkan mengikut lunas demokrasi.

“Bukannya dengan membuat kenyataan yang menampakkan sikap sombongnya dalam mempertahankan perbuatan merampas Kerajaan Perak bermula 6 Februari 2008 lalu, malah dilihat oleh rakyat sebagai dangkal dan bodoh,”

usinkata; Buat rakyat Perak sekitar DUN Pulau Pangkor..cepat-cepat la bawa Wakil Rakyat anda ini berubat kat bomoh siam..sudah teruk nie..Doktor Pakar Hospital Kerjaan pun dh serender nk ubatkan penyakit "gila pangkat" yg dialami oleh wakil rakyat anda ini..
Semakin hari semakin teserlah kebodohan,kedangkalan..apatahlagi selama ini menyombong macam org kena penyakit isim saja..
Kata tok bomoh tempat aku ni..penyakit "sawan pangkat" yg dialami oleh Adun Pungkor ini sudah tahap kronik..dia ramal lagi seminggu boleh "gol"...semakin dekat hari "gol"nya itu..dia dah tak boleh dengar perkataan "Mahkamah"..Bubar DUN"..nanti sawan dia mai balik..siap berlari pakai pampers dewasa lagi..

No comments:

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!
"Saya memerlukan sokongan 1.2 juta penjawat awam. Sekiranya anda mahu dibayar gaji yang lebih baik di masa depan, saya perlu mengukuhkan asas perolehan kerajaan kerana kalau tidak, dari mana saya akan dapat wang untuk membayar penjawat awam?"- petikan kenyataan Najib Razak yang mengaku tiada idea lain utk nak bayar gari penjawat awam melainkan kenakan cukai kepada semua rakyat..Pada masa yang sama Kerajaan BN mahu mengurangkan cukai syarikat/cukai koparat..Pada 1988 cukai koparat adalah 40%..tetapikini telah dikurangkan kepada 25%..

Tapak-Tapak di Apadianie sejak 24 Mac 2009