Monday, February 1, 2010

Gambar; Anak Kambing Berkaki 8 Dan Berwajah MonyetHah... Kambing Lahir Berkaki 8 dan Berwajah Monyet
sumber; klikp21.com

LAMPUNG - Para penduduk di Dusun Tujuh Buaiketah, Kecamatan Terbangi Besar, Lampung Tengah, digegerkan dengan kelahiran anak kambing berkaki delapan dan berwajah mirip monyet.
Hal tersebut merupakan peristiwa yang sangat langka dan mungkin baru kali ini terjadi. Akan tetapi sangat disayangkan, kambing unik dan langka tersebut umurnya hanya mampu bertahan selama 2 (dua) jam saja.
Pemilik kambing aneh yang diketahui bernama Mugiono, berniat untuk mengawetkan kambing aneh miliknya tersebut dengan air raksa agar tetap awet dalam jangka waktu yang lama. Biasanya, sebelum peristiwa atau kejadian aneh terjadi, sang pemilik didatangi atau diberi tanda melalui mimpi ataupun kejadian-kejadian nyata yang dialaminya.
Namun untuk keanehan dan keunikan yang satu ini, istri dari Mugiono yang bernama Karidah mengatakan, bahwa dirinya maupun suaminya tidak pernah diberi tanda apapun baik melalui mimpi ataupun kejadian nyata dan mereka juga tidak mempunyai firasat aneh apapun.
Hanya saja malam sebelum kambing berkaki 8 dan berwajah mirip monyet ini dilahirkan, Mugiono bermimpi sesuatu yang tidak ada kaitannya dengan kambing ini. Mugiono bermimpi ia didatangi oleh tiga orang saudaranya yang telah meninggal dunia. Hanya itu saja dan tidak ada tanda-tanda lain apapun yang dia alami.

No comments:

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!
"Saya memerlukan sokongan 1.2 juta penjawat awam. Sekiranya anda mahu dibayar gaji yang lebih baik di masa depan, saya perlu mengukuhkan asas perolehan kerajaan kerana kalau tidak, dari mana saya akan dapat wang untuk membayar penjawat awam?"- petikan kenyataan Najib Razak yang mengaku tiada idea lain utk nak bayar gari penjawat awam melainkan kenakan cukai kepada semua rakyat..Pada masa yang sama Kerajaan BN mahu mengurangkan cukai syarikat/cukai koparat..Pada 1988 cukai koparat adalah 40%..tetapikini telah dikurangkan kepada 25%..

Tapak-Tapak di Apadianie sejak 24 Mac 2009