Saturday, February 20, 2010

Sikit-sikit...Lama-lama jadi "SAKIT"..!!


"Bukit..kalau dikorek sikit-sikit..lama-lama boleh runtuh tau...haaa!!!! kan dan runtuh..sengaja cari "sakit" laaa...

Rizab Bank Negara RM322.1 Bilion Pada 12 Feb

KUALA LUMPUR, 19 Feb (Bernama) -- Rizab antarabangsa Bank Negara Malaysia turun sedikit kepada RM322.1 bilion (AS$96.9 bilion) pada 12 Februari daripada RM332.2 bilion (US$97 bilion) pada 29 Januari.

Paras rizab itu memadai untuk membiayai 9 bulan import tertangguh dan 4.1 kali hutang luar negeri jangka pendek, kata bank pusat itu dalam satu kenyataan Jumaat.

Rizab antarabangsa kasar terdiri daripada rizab mata wang asing (AS$87.3 bilion), kedudukan Rizab IMF (AS$400 juta), hak pengeluaran khas (AS$2.1 bilion), emas (AS$1.3 bilion) dan aset rizab lain (AS$5.8 bilion).

usinkata;...Ini data yg dikeluarkan utk dari bulan Januari - Febuari..dah susut 0.1 billion..
Mari kita tengok utk bulan Mac pula..adakah penurunan dalam trend yg sama atau lagi teruk hingga mencapai angkan 1 billion..

Ini bukan cerita sikit-sikit lama-lama jadi bukit..ini sikit-sikit lama-lama jadi "sakit"...

Tak percaya..Tak mengapa..potong-potong dah jadi macam budaya kerajaan UBN under Najib sekarang nie..

Adakah idea Model Ekonomi Baru dapat menambahkan kembali Rizab Antarabangsa atau Rizab ini akan dikorek untuk menampung Rizab Di Dalam Negara ....

Eh!! ada ke Rizab DiDalam Negara...apa cerita Rizab tue ek !!!..naik ka..?..turun ka...?.... susut ka.. ?...mengembang ka...?

Cerita la sikit Bank Negara...

No comments:

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!
"Saya memerlukan sokongan 1.2 juta penjawat awam. Sekiranya anda mahu dibayar gaji yang lebih baik di masa depan, saya perlu mengukuhkan asas perolehan kerajaan kerana kalau tidak, dari mana saya akan dapat wang untuk membayar penjawat awam?"- petikan kenyataan Najib Razak yang mengaku tiada idea lain utk nak bayar gari penjawat awam melainkan kenakan cukai kepada semua rakyat..Pada masa yang sama Kerajaan BN mahu mengurangkan cukai syarikat/cukai koparat..Pada 1988 cukai koparat adalah 40%..tetapikini telah dikurangkan kepada 25%..

Tapak-Tapak di Apadianie sejak 24 Mac 2009