Wednesday, February 10, 2010

Hikayat Putera Puteri Katak Darul Kartun..


Yang mana satu mewakili Changkat Jering..Behrang..dan Jelapang..siapa dapat teka nanti dapat hadiah bertemu Bala dan Sidhu utk mendengar cerita Nasir Safar,dan C4..

Zambry masih bergantung kepada tiga ahli dewan undangan negeri Pakatan Rakyat yang berpaling tadah dan mendakwa mereka mesra dengan kerajaan Barisan Nasional (BN).

"Kedudukan Zambry ternyata goyah dan dia terpaksa menari mengikut rentak dan irama serta tuntutan daripada tiga 'katak' berkenaan, jika ingin meneruskan kuasa sehingga pilihan raya diadakan," kata menteri besar yang disingkirkan, Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin.
-petikan dari MalaysiaKini

usinkata;..perghh!!!..ini barula boleh dikisahkan kepada anak cucu cerita sebenar Hikayat Putera-Puteri Katak"..

Betapa bernilainya "katak-katak" ini hingga dapat menjadi talian hayat buat UBN dan juga PR..

Cayalah...tak sia-sia juga ek..menjelma jadi katak ini..disayangi..dibelai..dibenci...suma dapat rasa..

Tapi..jangan sampai ada 44 org yg menyumpah kalian menjadi katak buat selamanya sudah lah..naya ja nanti....terpaksa la pulak Puteri Rosmoh nk cium kalian semua utk menjelma kembali menjadi manusia..No comments:

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!
"Saya memerlukan sokongan 1.2 juta penjawat awam. Sekiranya anda mahu dibayar gaji yang lebih baik di masa depan, saya perlu mengukuhkan asas perolehan kerajaan kerana kalau tidak, dari mana saya akan dapat wang untuk membayar penjawat awam?"- petikan kenyataan Najib Razak yang mengaku tiada idea lain utk nak bayar gari penjawat awam melainkan kenakan cukai kepada semua rakyat..Pada masa yang sama Kerajaan BN mahu mengurangkan cukai syarikat/cukai koparat..Pada 1988 cukai koparat adalah 40%..tetapikini telah dikurangkan kepada 25%..

Tapak-Tapak di Apadianie sejak 24 Mac 2009