Saturday, February 13, 2010

Kapal Selam; Salah siapa..Altantunya atau Tok Moh Rosmoh ?


INILAH model sistem air dan udara bertekanan tinggi untuk mengepam air pada kapal selam. - Gambar hiasan

Kapal selam: Lagi episod aib negara - Petikan dari HarakahDaily

Panglima Tentera Laut, Jeneral Laksamana Tan Sri Abdul Aziz Jaafar mengesahkan kapal selam KD Tunku Abdul Rahman mengalami kecacatan pada komponen (defect high pressure air blowing) yang boleh menjejaskan keselamatan kapal berkenaan jika ia menyelam.

Kerosakan mekanikal pada kapal Scorpene binaan Perancis bernilai RM1 bilion itu dikesan pada 17 Januari lalu ketika kerja penyelenggaraan dilakukan di Pangkalan Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) di Teluk Sepanggar, Sabah.

Katanya, ia adalah kerosakan kedua selepas kerosakan komponen Forward Seawater Cooling System (bahagian sistem penyejuk air laut) pada tahun lalu selepas aset TLDM itu menyertai Pameran Udara dan Maritim Antarabangsa Langkawi (LIMA) 2009 di Langkawi.

Ekoran itu kapal selam terbabit dinasihatkan untuk tidak menyelam kerana dikhuatiri membahayakan. -

usinkata;..khabar angin yg mengatakan Kapal Selam Altantunya ini tidak boleh menyelam sudah belegar ujung tahun lepas lagi...

Nah !!..sekarang sudah terbukti..baru ja 5 bulan sampai Malaysia..dah problem..

Ini xda kerja lain nie yg bagi rosak..

Siapa ???..

kan sudah dibilang..Kapal Selam itu menjadi istana kepada Roh Hantu Altantunya..maka sudah pasti hantu ini la punya kerja..yer la boring dok sorang2 kat situ..nak ajak Datuk Bijan nanti dibomohkan pula oleh Tok Moh Rosmoh..xpasal-pasal di C4-kan sekali lagi..

so nak jadi apa lagi..manusia dh tak bole..nk jadi hantu pon xbole juga..susah-susah..

hidup pon susah..mati pon susah..

Tok Moh Rosmoh penah masuk dalam Kapal Selam nie ka??..

Kalau penah ...patutla...

Tengok saiz la...huhuhu

No comments:

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!
"Saya memerlukan sokongan 1.2 juta penjawat awam. Sekiranya anda mahu dibayar gaji yang lebih baik di masa depan, saya perlu mengukuhkan asas perolehan kerajaan kerana kalau tidak, dari mana saya akan dapat wang untuk membayar penjawat awam?"- petikan kenyataan Najib Razak yang mengaku tiada idea lain utk nak bayar gari penjawat awam melainkan kenakan cukai kepada semua rakyat..Pada masa yang sama Kerajaan BN mahu mengurangkan cukai syarikat/cukai koparat..Pada 1988 cukai koparat adalah 40%..tetapikini telah dikurangkan kepada 25%..

Tapak-Tapak di Apadianie sejak 24 Mac 2009