Tuesday, April 7, 2009

"Depa ni bukan mudah lupa tapi buta lagi pekak + tuli.."


*artikel ini terpilih utk disiarkan di kedahlanie.blogspot.com pada Selasa 07/04/09

Apalah nak jadi dengan AMNO/UBN...depa ingat dgn hadirnya D.E.T di 2 Bukit dapat meraih sokongan suma pengundi xkira melayu,cina,india...

Cuba lu pikir la beb...PRU 1999..lu org hilang sokongan pengundi Melayu dan hanya diselamatkan oleh pengundi bukan melayu jaaaa...sbb apa Melayu lari dari AMNO/UBN dikala itu..sumanya kerana D.E.T nie la...malas la aku nk cita apa yg dibuat oleh D.E.T...kalo aku cita pon lu org bukan dengar..lu org buat pekak+tuli jaa..

Cuba lu pikir lagi beb...PRU 2008..lu org hilang majoriti 2/3 dlm Parlimen dan hanya diselamatkan pengundi Msia Timur jaaaa...sebab apa sumanya kerana D.E.T nie la...dia yg dok cucuk2,komen2,kritik2,sampai lu orang punya team AMNO pecah belah..sampai PM ke5 berundur secara terhormat..sampai Melayu Semenanjung xcaya kat lu org lagi..

Cuba lu org pikir2 lagi beb...PRK 2 Bukit 1 Batang nie lu org dapat sokongan ka suma org melayu,cina,india,khadazan dan iban....Melayu AMNO mmg mudah lupa,buta,pekak+tuli dengan apa yg D.E.T nie dah buat selama ini...silap banyakla lu org suka-suka dengan ini D.E.T kempen utk lu...

Kami Melayu(bukan AMNO),Cina(bukan MCA&Gerakan),India(Bukan MIC,IPF&PPP),Khadzan dan Iban(BukanPRS)....tidak lupa peranan disebalik tabir atau di depan tabir dengan org bernama D.E.T ini..kami akan pastikan org yg dipilihnya menjadi PM ke6 akan menghadapi kesukaran yg amat besar dlm pemerintahanya dan juga menjadi sejarah hitam buat nya selepas PRK ini..

No comments:

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!
"Saya memerlukan sokongan 1.2 juta penjawat awam. Sekiranya anda mahu dibayar gaji yang lebih baik di masa depan, saya perlu mengukuhkan asas perolehan kerajaan kerana kalau tidak, dari mana saya akan dapat wang untuk membayar penjawat awam?"- petikan kenyataan Najib Razak yang mengaku tiada idea lain utk nak bayar gari penjawat awam melainkan kenakan cukai kepada semua rakyat..Pada masa yang sama Kerajaan BN mahu mengurangkan cukai syarikat/cukai koparat..Pada 1988 cukai koparat adalah 40%..tetapikini telah dikurangkan kepada 25%..

Tapak-Tapak di Apadianie sejak 24 Mac 2009