Friday, April 10, 2009

"Renung dan sedarlah........."


Najib Kaji Prestasi Menteri Setiap Enam Bulan
KUALA LUMPUR, 9 April (Bernama) -- Datuk Seri Najib Tun Razak memperkenalkan pendekatan Petunjuk Prestasi Utama (KPI) untuk memantau prestasi dan pencapaian anggota kabinetnya sebagai melambangkan pembaharuan serta pendekatan kerajaan yang lebih bertanggungjawab, berfokus dan mendahulukan rakyat.
Aku kata; PM ke6 ini akan memantau prestasi anggota "The One Nation Team"..namun "siapa"yg akan memantau beliau sendiri..utk makluman Datuk Seri PMke6..prestasi anda sememangnya telah dinilai setiap hari oleh rakyat..prestasi anda tidak meyakinkan lansung sebelum anda dipilih menjadi PM ke6 lagi...malah banyak kontroversi anda dibongkarkan..malah satu dunia tahu siapa ada dengan tutttt............mcm mana anda nak memantau anak murid supaya jangan kencing berdiri sedangkan anda kencing berlari..
Dan pemantauan paling utama anda sedang diperhatikan oleh Yang Maha Kuasa setiap detik dan setiap saat...renungkanlah.........

No comments:

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!
"Saya memerlukan sokongan 1.2 juta penjawat awam. Sekiranya anda mahu dibayar gaji yang lebih baik di masa depan, saya perlu mengukuhkan asas perolehan kerajaan kerana kalau tidak, dari mana saya akan dapat wang untuk membayar penjawat awam?"- petikan kenyataan Najib Razak yang mengaku tiada idea lain utk nak bayar gari penjawat awam melainkan kenakan cukai kepada semua rakyat..Pada masa yang sama Kerajaan BN mahu mengurangkan cukai syarikat/cukai koparat..Pada 1988 cukai koparat adalah 40%..tetapikini telah dikurangkan kepada 25%..

Tapak-Tapak di Apadianie sejak 24 Mac 2009