Monday, April 27, 2009

Menghitung Detik Kematian...


usin kata; artikel ini sekadar renungan dan menabahkan ilmu pengetahuan...samada benar atau tidak "tanda-tanda" ini tidaklah dapat dikenal pasti...oleh itu janganlah taksub atau percaya 100%..


Tanda-Tanda Saat-Saat Kematian

100 hari Sebelum Kematian:
- Seluruh badan rasa bergegar.
60 hari :
- Pusat rasa bergerak-gerak.
40 hari :
-Daun dengan nama orang yang akan mati di arash akan jatuh dan malaikat maut pun datang kepada orang dengan nama tersebut lalu mendampinginya sehingga saat kematiannya. Kadang-kadang orang yang akan mati itu akan merasa atau nampak kehadiran malaikat maut tersebut dan akan sering kelihatan seperti sedang rungsing.
7 hari :
- Mengidam makanan.
5 hari :
- Anak lidah bergerak-gerak.
3 hari :
- Bahagian tengah di dahi bergerak-gerak.
2 hari :
- Seluruh dahi rasa bergerak-gerak.
1 hari :
- Terasa bahagian ubun bergerak-gerak di antara waktu subuh and asar. Saat akhir :
- Terasa sejuk dari bahagian pusat hingga ke tulang solbi (di bahagian belakang badan). Seelok-eloknya bila sudah merasa tanda yang akhir sekali, mengucap dalam keadaan qiam and jangan lagi bercakap-cakap.
Wallahua’lam…

No comments:

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!
"Saya memerlukan sokongan 1.2 juta penjawat awam. Sekiranya anda mahu dibayar gaji yang lebih baik di masa depan, saya perlu mengukuhkan asas perolehan kerajaan kerana kalau tidak, dari mana saya akan dapat wang untuk membayar penjawat awam?"- petikan kenyataan Najib Razak yang mengaku tiada idea lain utk nak bayar gari penjawat awam melainkan kenakan cukai kepada semua rakyat..Pada masa yang sama Kerajaan BN mahu mengurangkan cukai syarikat/cukai koparat..Pada 1988 cukai koparat adalah 40%..tetapikini telah dikurangkan kepada 25%..

Tapak-Tapak di Apadianie sejak 24 Mac 2009