Wednesday, April 1, 2009

from Brother Anwar

01 Apr 2009

Acara Kempen di Bukit Rusa
Sekembalinya dari Bangkok saya terus ka Bukit Selambau untuk acara kempen di daerah mengundi Bukit Rusa.
Fitnah Umno-BN kononnya saya khianat membela Melayu dijawab tegas. Sepanjang berada dalam kerajaan, tak seinci pun tanah Melayu yang saya gadai! Saya turut menyentuh hal pendidikan di mana kita lihat Umno tetap angkuh dengan dasar PPSMI.
Sekali lagi diulang, agenda perjuangan Pakatan Rakyat ialah untuk menegak sistem yang adil dan melawan kezaliman termasuk barah rasuah.
Tanpa sedar, pimpinan Umno-BN terus konsisten menuduh kita walhal merekalah sebenarnya pengkhianat yang tanpa silu merompak khazanah negara, kononnya atas nama komisen!
ANWAR IBRAHIM

No comments:

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!
"Saya memerlukan sokongan 1.2 juta penjawat awam. Sekiranya anda mahu dibayar gaji yang lebih baik di masa depan, saya perlu mengukuhkan asas perolehan kerajaan kerana kalau tidak, dari mana saya akan dapat wang untuk membayar penjawat awam?"- petikan kenyataan Najib Razak yang mengaku tiada idea lain utk nak bayar gari penjawat awam melainkan kenakan cukai kepada semua rakyat..Pada masa yang sama Kerajaan BN mahu mengurangkan cukai syarikat/cukai koparat..Pada 1988 cukai koparat adalah 40%..tetapikini telah dikurangkan kepada 25%..

Tapak-Tapak di Apadianie sejak 24 Mac 2009