Saturday, November 21, 2009

Kedah : Khabar Gembira Penawar Duka LaraKedah bermula garang - Bola Sepak Puncak Piala Emas Raja-Raja 2009
sumber;kosmo!Online

JUARA treble Liga Malaysia musim lalu, Kedah memulakan kempen pada Kejohanan Bola Sepak Puncak Piala Emas Raja-Raja dengan penuh bergaya melalui kemenangaan 2-0 keatas Perak di Stadium Bandaraya, Pulau Pinang petang semalam.

Diperkuat lima pemain utama Liga Super, Kedah memecah kebuntuan pada minit ke-16 melalui sentuhan Mohd. Naim Yusof.

Perak yang turut mendapat khidmat pemain Liga Super cuba bangkit memburu gol penyamaan, namun beberapa deretan peluang dipersiakan jentera serangan mereka.

Empat minit sebelum tamat perlawanan, pemain skuad Liga Super Kedah, Mohd. Faizal Abu Bakar meledak gol kedua pasukannya untuk selesa mendahului 2-0.

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!
"Saya memerlukan sokongan 1.2 juta penjawat awam. Sekiranya anda mahu dibayar gaji yang lebih baik di masa depan, saya perlu mengukuhkan asas perolehan kerajaan kerana kalau tidak, dari mana saya akan dapat wang untuk membayar penjawat awam?"- petikan kenyataan Najib Razak yang mengaku tiada idea lain utk nak bayar gari penjawat awam melainkan kenakan cukai kepada semua rakyat..Pada masa yang sama Kerajaan BN mahu mengurangkan cukai syarikat/cukai koparat..Pada 1988 cukai koparat adalah 40%..tetapikini telah dikurangkan kepada 25%..

Tapak-Tapak di Apadianie sejak 24 Mac 2009