Friday, November 27, 2009

Konsert untuk mangsa banjir di Terengganu..Konsert Piala Monsun 1 Dis.

KUALA TERENGGANU 27 Nov. - Konsert Piala Monsun yang diadakan pada 1 Disember ini akan memulakan Kejohanan Kapal Layar Piala Monsun di Pulau Duyong, di sini.

Pengarah Piala Monsun, Datuk wan Hisham Wan Salleh berkata, konsert tersebut akan memperkenalkan 12 peserta kejohanan tersebut yang bermula 2 hingga 6 Disember ini.

Menurut beliau, antara pelayar antarabangsa yang akan menyertai kejohanan itu yang merupakan sirkit terakhir World Match Racing Tour adalah Adam Minoprio dari New Zealand, Ian Williams (Britain dan Torvar Mirsky (Australia).

Katanya, barisan artis yang dijangka turut menjayakan konsert itu ialah Dayang Nurfaizah, Aizat, Dafi, Fara Fauzana, Ramlah Ram, Jay Jay dan Tomok. - Utusan
---------------------------------------------------
usinkata; Disaat-saat berduka akibat dilanda musibah banjir di Terengganu..Kerajaan Negeri sanggup pula mengadakan Konsert...apa nak jadi nie...

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!
"Saya memerlukan sokongan 1.2 juta penjawat awam. Sekiranya anda mahu dibayar gaji yang lebih baik di masa depan, saya perlu mengukuhkan asas perolehan kerajaan kerana kalau tidak, dari mana saya akan dapat wang untuk membayar penjawat awam?"- petikan kenyataan Najib Razak yang mengaku tiada idea lain utk nak bayar gari penjawat awam melainkan kenakan cukai kepada semua rakyat..Pada masa yang sama Kerajaan BN mahu mengurangkan cukai syarikat/cukai koparat..Pada 1988 cukai koparat adalah 40%..tetapikini telah dikurangkan kepada 25%..

Tapak-Tapak di Apadianie sejak 24 Mac 2009