Sunday, November 15, 2009

Kota Siputeh; Tak Dapat Tukaq Speaker..Depa Tukaq Hakim..

Pemuda Pas persoal tukar hakim kes Adun

KUALA LUMPUR: Dewan Pemuda Pas Pusat mempersoalkan tindakan menukarkan Hakim Mahkamah Tinggi, Datuk Alizatul Khair Osman Khairuddin yang mengendalikan kes membabitkan Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Kota Siputeh, Datuk Abu Hassan Sarif.

Ketuanya, Nasrudin Hassan, berkata perkembangan itu yang diketahui melalui e-mel diedarkan Majlis Peguam dan peguam Pas, turut membabitkan pelantikan hakim baru menggantikan Alizatul Khair, iaitu Datuk Apandi Ali.

"Kenapa tiba-tiba hakim ini (Alizatul Khair) ditukarkan, seolah-olah ada tekanan," katanya selepas majlis pelancaran Kempen Cintai Rasulullah-Kami Mencintai Mu Ya Rasulullah peringkat Pusat anjuran Dewan Pemuda Pas Pusat di Ibu Pejabat Pas, di sini semalam.

Semalam, akhbar melaporkan Alizatul Khair menetapkan esok untuk memutuskan sama ada pilihan raya baru akan diadakan bagi kerusi DUN Kota Siputeh selepas Abu Hassan tidak menghadiri dua persidangan DUN negeri itu tahun ini.

sumber;Berita Hairan

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!
"Saya memerlukan sokongan 1.2 juta penjawat awam. Sekiranya anda mahu dibayar gaji yang lebih baik di masa depan, saya perlu mengukuhkan asas perolehan kerajaan kerana kalau tidak, dari mana saya akan dapat wang untuk membayar penjawat awam?"- petikan kenyataan Najib Razak yang mengaku tiada idea lain utk nak bayar gari penjawat awam melainkan kenakan cukai kepada semua rakyat..Pada masa yang sama Kerajaan BN mahu mengurangkan cukai syarikat/cukai koparat..Pada 1988 cukai koparat adalah 40%..tetapikini telah dikurangkan kepada 25%..

Tapak-Tapak di Apadianie sejak 24 Mac 2009