Saturday, July 18, 2009

Kematian Teoh Beng Hock; Kisah Benar dari Raja Petra


Raja Petra Cerita......;
Perkara ini sudah berjalan begitu lama. SPRM berlagak laksana dewata. Mereka culik ahli keluarga dan siksa mereka. Mereka ancam untuk membunuh mereka yang disiasat seandainya si mangsa enggan membuka rahsia.
Segala pertanda memang sudah lama nyata. Loceng penggera sudah lama dicanang. Tetapi semua itu sengaja tidak dipedulikan. Ia sengaja diabaikan kerana berita itu telah dimulakan oleh Malaysia Today. Mereka menganggap Malaysia Today sebagai sumber yang tidak boleh dipercayai. Mereka kata Malaysia Today penuh bergelumang dengan desas-desus dan karut-marut belaka.
"Mana buktinya?" kata mereka. "Tunjukkan mayatnya," desak mereka. Kalau tidak ada bukti dan mayatnya tentu tidak ada jenayah yang dilakukan.
Akan tetapi pada hari ini memang ada mayatnya. Itulah mayat seorang anggota pembangkang berbangsa Cina yang telah ditangkap dan dibalun oleh pegawai SPRM. Memang beliau telah disiksa kerana pihak SPRM mahu beliau bercerita.
Tetapi dia tidak boleh bercerita kerana tidak ada bahan yang mahu diceritakan. Pihak SPRM mahu dia menyebut beberapa nama orang tertentu di pihak pembangkang. Mereka mahu dia mengaitkan kawan-kawannya di pihak pembangkang kerana melakukan jenayah yang didakwa oleh SPRM telah dilakukan oleh pihak pembangkang.
Si mati telah cuba memberi penjelasan yang dia bukannya berdegil. Dia cuba perjelaskan tidak ada sebarang jenayah yang telah berlaku. Dia juga cuba menjelaskan bahawa adalah tidak wajar dia menuduh rakan-rakannya dalam parti pembangkang atas jenayah yang menjadi khayalan pihak SPRM.
Kerana itu mereka terus menyiksa beliau. Tenlulah dia tidak dapat bertahan lama dengan penyiksaan itu. Dia bukannya orang yang gagah perkasa. Dia cuma seorang insan lelaki yang bercadang mahu berkahwin pada hujung minggu ini. Itu sahaja yang mahu dilaksanakannya.
Mereka telah mengugut mahu membunuhnya seandainya dia enggan akur. Dengan air mata yang berlinangan dia telah merayu agar dia tidak disiksa lagi. Mereka mengugut mencampakkannya ke bawah dari tingkat atas kalau beliau enggan mengikut arahan. Dia terus menangis dan melulut meminta belas kasihan agar tidak diapa-apakan. Mereka telah mengheret beliau ke arah satu jendela yang telah terbuka. Ketika itu, sesuatu telah berlaku di luar jangkaan.
Tindakan pegawai SPRM itu hanya satu ugutan dan tindakan olok-olok sahaja. Mereka Cuma mahu mengancam dan mengugut sahaja. Mereka cuma mahu dia melihat pemandangan apa yang ada di bawah sana daripada jendela terbuka itu.
Malangnya si anak muda itu menjadi panik. Dia gayat dengan ketinggian dan menjadi tergamam melihatkan betapa tingginya tempat dia berdiri. Dia telah meronta-ronta. Sehinggakan mereka tidak mampu memegang dan mengawal dirinya, sehinggakan dia tersilap langkah dan terjatuh ke bawah dan menemui ajal.
SPRM kemudiannya membuat pengumuman bahawa mereka telah membebaskannya pada malam sebelumnya. Apa yang mereka gagal umumkan bahawa setakat membebaskannya daripada cengkaman duniawi.
Kononnya mereka terkejut mendapati mayatnya satu hari selepas mereka membebaskannya. Kononnya dia telah membunuh diri. Dia tidak pernah disiksa. Dia tidak pernah diheret ke tingkap dengan ugutan mahu mengajar dia bagaimana terbang ke bumi.
Perkara semacam ini sudah terlalu lama berlaku. SPRM berlagak laksana dewata. Mereka culik anggota keluarga dan siksa orang yang mereka tangkap. Kemudian mereka ancam orang yang ditangkap itu dengan ugutan mati kalau enggan bercerita.
Kini seorang anak muda baharu sahaja menemui ajal. Tetapi, tidak ada sesiapa yang akan terhukum kerana mereka akan kata si anak muda itu telah membunuh diri. Kenapa dia membunuh diri itu, tidak pula sesiapa yang tahu. Dia tidak pernah disiksa. Dia tidak pernah diugut dengan kematian. Dia tidak pernah diheret untuk melihat bumi daripada tingkat yang tinggi. Dia tidak terlepas secara tidak sengaja apabila dia panik dan kerana mereka tidak berjaya memegang badannya semasa membuat ugutan itu.
Inilah cerita yang akan mereka ulang-tayang kepada kita hari ini dan seterusnya.
sumber; marhaen.info.com
usinkata; cerita penuh Raja Petra bole baca kat Laman Marhaen atau Malaysia Today sendiri..saya amik kisah Teoh saja..kisah inspector sila baca kat sana ok....
dengan penuh kepercayaan..saya mengakui...ada kebenaran dari cerita Raja Petra.....
Inilah kerja "PUAKA" yg menyelubungi negaraku Malaysia...

No comments:

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!
"Saya memerlukan sokongan 1.2 juta penjawat awam. Sekiranya anda mahu dibayar gaji yang lebih baik di masa depan, saya perlu mengukuhkan asas perolehan kerajaan kerana kalau tidak, dari mana saya akan dapat wang untuk membayar penjawat awam?"- petikan kenyataan Najib Razak yang mengaku tiada idea lain utk nak bayar gari penjawat awam melainkan kenakan cukai kepada semua rakyat..Pada masa yang sama Kerajaan BN mahu mengurangkan cukai syarikat/cukai koparat..Pada 1988 cukai koparat adalah 40%..tetapikini telah dikurangkan kepada 25%..

Tapak-Tapak di Apadianie sejak 24 Mac 2009