Wednesday, July 15, 2009

Gempa bumi kuat dan Tsunami di New Zealand


Satu gempa bumi kuat berukuran 7.8 pada skala Richter berlaku berhampiran pantai barat Pulau Selatan New Zealand pada pukul 5.23 petang ini.
Menurut kenyataan Jabatan Meteorologi Malaysia, gempa bumi itu berpusat di latitud 46.1 Selatan dan longitud 166.3 Timur, kira-kira 7,313 kilometer dari tenggara Sarikei, Sarawak.
Tsunami dikesan di sekitar kepulauan itu tetapi gempa bumi itu tidak memberi ancaman tsunami kepada Malaysia. - sumber bernama
usinkata; aku pon dapat email yg menyatakan bahawa ada satu ramalan yg meramalkan akan belaku gempa yg kuat yg akan mencetuskan tsunami.Ianya dari kajian satu badan pengkaji dan meramalkan akan berlaku pada 22 Julai(kalau xsilap aku la)..entah ia entah tidak..namun kejadian gempa yg berlaku di New Zealand hari ini terus mengingatkan kembali email tersebut..namun malangnya aku dah delete email tue..arghhh...sapa2 yg ada email kajian tue tolong send kat aku..usinwafer@gmail.com

1 comment:

saad said...

Aku tak tau mana aku simpan email tu. Tapi aku ada tanda 22 Julai hari Tsunami dekat aku punya organizer.

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!
"Saya memerlukan sokongan 1.2 juta penjawat awam. Sekiranya anda mahu dibayar gaji yang lebih baik di masa depan, saya perlu mengukuhkan asas perolehan kerajaan kerana kalau tidak, dari mana saya akan dapat wang untuk membayar penjawat awam?"- petikan kenyataan Najib Razak yang mengaku tiada idea lain utk nak bayar gari penjawat awam melainkan kenakan cukai kepada semua rakyat..Pada masa yang sama Kerajaan BN mahu mengurangkan cukai syarikat/cukai koparat..Pada 1988 cukai koparat adalah 40%..tetapikini telah dikurangkan kepada 25%..

Tapak-Tapak di Apadianie sejak 24 Mac 2009