Wednesday, July 15, 2009

Ushiinya dia.!!!..ushii ting-ting...


Inilah anjing terkecil di dunia. Scooter, nama anjing keturunan Malta ini, hanya memiliki ketinggian 7,5 cm. Anjing berusia enam bulan itu dapat duduk dengan selesa di hadapan secawan teh.Pemiliknya, Cheryl McKinight asal Auckland, Selandia Baru, yakin anjing berbulu putih itu layak disebut anjing terkecil di dunia.Ia begitu kecil sehingga McNight memakaikanya dengan rompi khusus berwarna ungu kepadanya agar tidak terpinjak tanpa sengaja. Dia yakin postur anjingnya tidak tumbuh lagi. Menurut catatan McNight, anjingnya 2,5 cm lebih kecil dibandingkan anjing terkecil di dunia saat ini yang dipegang Boo Boo milik warga AS.
"Scooter begitu kecil sehingga dia boleh duduk di salah satu cawan kopi yang saya gunakan," kata McKnight. "Ada beberapa kerugian padanya iaitu saiznya kerana saya tidak boleh membawanya jalan-jalan dan saya tidak menemukan rantai anjing yang sesuai untuknya," tambahnya. Scooter makan secawan telur setiap hari. Tempat tidurnya didalam sebuah kotak kasut.
sumber; kompas.com
usinkata; kalau la kita dihalalkan memegang anjing dalam apa jua keadaan..mmg aku dah bela lama dah..hhuhuhu..

No comments:

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!
"Saya memerlukan sokongan 1.2 juta penjawat awam. Sekiranya anda mahu dibayar gaji yang lebih baik di masa depan, saya perlu mengukuhkan asas perolehan kerajaan kerana kalau tidak, dari mana saya akan dapat wang untuk membayar penjawat awam?"- petikan kenyataan Najib Razak yang mengaku tiada idea lain utk nak bayar gari penjawat awam melainkan kenakan cukai kepada semua rakyat..Pada masa yang sama Kerajaan BN mahu mengurangkan cukai syarikat/cukai koparat..Pada 1988 cukai koparat adalah 40%..tetapikini telah dikurangkan kepada 25%..

Tapak-Tapak di Apadianie sejak 24 Mac 2009