Tuesday, July 28, 2009

Minyak akan ke Mahkamah Antarabangsa manakala Buah Pala akan ke ParisRoyalti Minyak: Kelantan Cadang Bawa Ke Mahkamah Antarabangsa

KOTA BAHARU, 28 Julai (Bernama) -- Menteri Besar Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata isu tuntutan royalti minyak oleh Kelantan mungkin dibawa ke mahkamah antarabangsa sekiranya rundingan secara "persaudaraan" dengan kerajaan pusat gagal mencapai kata sepakat.

"Kita berunding, kalau boleh secara mudah atau cara persaudaraan. Kalau tidak boleh berunding (kita) akan bawa ke mahkamah. Kalau tidak mahkamah di sini, ke mahkamah antarabangsa,"

Wakil penduduk Kampung Buah Pala, K Murugan
Penduduk bawa isu Kampung Buah Pala ke Unesco
Malaysiakini ; Wakil penduduk Kampung Buah Pala, tiba di London semalam untuk membawa isu yang melanda kampung tersebut ke peringkat antarabangsa.
Esok, Pengerusi Hindraf, P Waythamoorthy akan menemani Murugan untuk membawa isu Kampung Buah Pala kepada pejabat warisan Unesco di Paris.
usinkata; jika kedua-duanya sudah sampai ke peringkat antarabangsa maka patut "malu" Najib sebagai PM dan UMNO/BN parti "berpengalaman"yg telah memerintah Malaysian selama lebih dari 50 tahun utk menyelesaikan isu "ciput" ini.
Kegagalan utk menengani kedua-dua isu yg begitu mudah utk diselesaikan memaparkan kelemahan Najib sebagai PM yg begitu tebal dengan slogan 1Malaysia....
Utk kedua-dua isu ini melibatkan Kerajaan Pakatan Rakyat menampakan betapa "busuk"nya demokrasi atau semangat 1Malaysia yg menampakan wajah sebenar Najib..
Negeri yg dikuasai Pakatan Rakyat dilayan seumpama rakyat "kasta rendah"...menutup segenap ruang utk bernafas...
Nampak sangat mahkamah dan kerajaan Malaysia amat rendah mutunya...
hingga perlu ditubuh Suruhanjaya...kerana meragui "ketelusan" siasatan Polis..ingin mengadu kepada UNESCO dan bukanya Suhakam..dah membawa ke mahkamah antarabangsa kerana kreadibiliti hakim-hakim yg ada di Malaysia sekarang dibawah tahap "sedar"....

No comments:

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!
"Saya memerlukan sokongan 1.2 juta penjawat awam. Sekiranya anda mahu dibayar gaji yang lebih baik di masa depan, saya perlu mengukuhkan asas perolehan kerajaan kerana kalau tidak, dari mana saya akan dapat wang untuk membayar penjawat awam?"- petikan kenyataan Najib Razak yang mengaku tiada idea lain utk nak bayar gari penjawat awam melainkan kenakan cukai kepada semua rakyat..Pada masa yang sama Kerajaan BN mahu mengurangkan cukai syarikat/cukai koparat..Pada 1988 cukai koparat adalah 40%..tetapikini telah dikurangkan kepada 25%..

Tapak-Tapak di Apadianie sejak 24 Mac 2009