Sunday, July 5, 2009

Kerajaan Negeri Kelantan cuai jaga kebajikan rakyat, Shahrizat


ooopppsss..aku ingat gambar ko tad..huhuhu..silap daaa...sekali org penan daa..


haaaa..yang nie baru gambar ko yg betol...huhuhuhu


KUALA KRAI 5 Julai — Pengundi di Manik Urai perlu menolak calon PAS dalam pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) itu sebagai isyarat bahawa mereka tidak mahu terus hidup dalam serba kekurangan di bawah kerajaan negeri Kelantan yang tidak mampu menjaga kebajikan rakyat negeri itu.
Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Senator Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil berkata pengundi Manik Urai perlu mengambil peluang ini memandangkan kerajaan negeri itu juga gagal menyelesaikan masalah kemiskinan tegar yang melingkari kebanyakan penduduknya sejak hampir 20 tahun menguasai Kelantan dan hanya bergantung kepada peruntukan yang diberi kerajaan pusat.
“Pusing-pusing saja di Kelantan, lihat sendiri, Manik Urai lagi teruk.
Pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri Manik Urai ini peluang untuk rakyat beri isyarat bahawa mereka tidak mahu lagi berterusan begini,” katanya.
Beliau berkata tanpa peruntukan yang disalurkan kerajaan Barisan Nasional (BN) masalah kemiskinan tegar di Kelantan akan bertambah parah.
“Jika tiada bantuan dari kerajaan BN, (kerajaan Kelantan) dah tutup kedai lama dah.

usinkata; Ketua Tudung Jambul nie dok merepek apa xtau la..aku ingat dia nie p Manik Urai naik helikopter kot..sebab tue la xtgk apa yg ada kat Kelantan..kalau dia nie naik kereta p sana sudah tentu tidoq sepanjang jalan..tau-tau saja dah sampai Manik Urai...
Apa dia tau pasal Kelatan nie..datang pon sebab ada pilihanraya kecil..kalau tidak masakan dia berani nak jejak kaki kat negeri serambi mekah tue..yela..takut jambul dia terbakar laaa..
Nie..cik Senator yg xtau malu..dah la kalah tup-tuo dilantik jadi Menteri..malu la sikit...cerminkan muka laa..kat Manik Urai nak cari seorang yg suka tayang jambul macam hang memang payah la...aku takut nanti kaum-kaum wanita kat sana ..jumpa hang..depa lari..tgk hang nak mai rumah depa..cepat-cepat depa tutup pintu..tutup tingkap..nak tau pasai apa..
depa ingat alien mana xtau..ada jambul..pastue mulut merah menyala macam ada api jaa..tersengih-sengih macam spesis atas pokok..mana la depa xtakut..kalau aku pun seram bulu roma tgk hang...rasa macam "keliwon" jaaa..
Sudah la..nak merepek tak tahu butir..nanti kena sergah ngan Tok Guru baru tau...terbang terus selendang jambul tue...xpon lunyai jambul hang tue..
Nak habag sikit..Siti Nurhaliza pon tutup kepala ..litup..full spec..bila jejak kat Kelantan

No comments:

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!
"Saya memerlukan sokongan 1.2 juta penjawat awam. Sekiranya anda mahu dibayar gaji yang lebih baik di masa depan, saya perlu mengukuhkan asas perolehan kerajaan kerana kalau tidak, dari mana saya akan dapat wang untuk membayar penjawat awam?"- petikan kenyataan Najib Razak yang mengaku tiada idea lain utk nak bayar gari penjawat awam melainkan kenakan cukai kepada semua rakyat..Pada masa yang sama Kerajaan BN mahu mengurangkan cukai syarikat/cukai koparat..Pada 1988 cukai koparat adalah 40%..tetapikini telah dikurangkan kepada 25%..

Tapak-Tapak di Apadianie sejak 24 Mac 2009