Sunday, July 5, 2009

Brother Kata; Serang Hendap Media Umno-Bn Tidak Berjaya


Saya tidak sering membelek akhbar atau menonton tv milik umno-bn. Namun dari beberapa teks pesanan ringkas dan emel yang diterima ternyata serang hendap media umno-bn terhadap Pakatan Rakyat terutama di Kedah dan Pulau Pinang menimbulkan sedikit keresahan. Dan berbeda dari telahan media tersebut seolah-olah PR mulai retak akibat isu pusat penyembelihan babi di Alos Star, Majlis Perbandaran Seberang Perai atau Kampung Buah Pala, mereka lebih menyesali lagak wakil parti PR menangani media dan membiarkan diri terjebak dengan agenda media lawan.
Walhal permasalahan dalaman komponen bn ternyata parah, krisis Trengganu, puak dalam Mca, Mic, gerakan, ppp dan akhirnya kegelisahan rakyat Sabah dan Sarawak. Disebaliknya isu hangat dalam kerajaan PR tidak menyentuh isu dasar tetapi pentadbiran daerah dan beberapa isu tempatan. PR pastinya berkeupayaan meleraikan permasalahan tersebut sebaiknya.
Sayugia diingat bahawa kenyataan gopoh atau melulu tidak akan membantu malah akan diperbesar atau diperguna media mereka. Untuk memberikan gambaran negatif terhadap PR


ANWAR IBRAHIM

No comments:

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!
"Saya memerlukan sokongan 1.2 juta penjawat awam. Sekiranya anda mahu dibayar gaji yang lebih baik di masa depan, saya perlu mengukuhkan asas perolehan kerajaan kerana kalau tidak, dari mana saya akan dapat wang untuk membayar penjawat awam?"- petikan kenyataan Najib Razak yang mengaku tiada idea lain utk nak bayar gari penjawat awam melainkan kenakan cukai kepada semua rakyat..Pada masa yang sama Kerajaan BN mahu mengurangkan cukai syarikat/cukai koparat..Pada 1988 cukai koparat adalah 40%..tetapikini telah dikurangkan kepada 25%..

Tapak-Tapak di Apadianie sejak 24 Mac 2009