Monday, July 6, 2009

Antara 2 Rumah...


Inilah "istana sewa" yang disewa oleh Guan Eng di Jalan Pinhorn, Pulau Pinang.

Tindakan Guan Eng menggunakan alasan berpindah ke rumah sewa mewah minggu lalu hanya kerana kewujudan anai-anai, semut api dan musang amat mengecewakan kerana ia hanya masalah kecil yang dapat diatasi dengan mudah.


Inilah "istana mewah"yang dibina di kawasan Seksyen Tujuh, Shah Alam.

Jumlah gaji yg diterima oleh Khir Toyo semasa menjadi Menteri Besar bagi tempoh lapan tahun dianggarkan RM4.6 juta.

"Jadi bagaimana beliau telah mampu memiliki rumah bernilai RM24 juta

Sebelum dipilih sebagai ADUN Dr. Mohd. Khir adalah seorang doktor gigi yang menyewa rumah di Sekinchan.

usinkata; Dulu hanya Doktor Gigi jaaa...sewa umah lak tue kat Sekinchan..bila jadi MB sahaja terus kaya raya..aku ingat Tok Guru Nik Aziz pon xkaya-kaya mcm Khir Toyo...lagi lama apa TGNA jadi MB ...sampai la sekarang..
Mana dia SPRM..kata nk bongkarkan kes besar..yg nie lagi besar..depan mata lak tue..xkan rabun dekat kot..

Lim Guan Eng pula kenapa nak pindah umah sewa..beli sahaja Banglo Mewah tue...buat apa sewa-sewa...jadi MB kan bole kaya raya macam Khir Toyo..aparaaa..Lim Guan Eng niee...

No comments:

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!
"Saya memerlukan sokongan 1.2 juta penjawat awam. Sekiranya anda mahu dibayar gaji yang lebih baik di masa depan, saya perlu mengukuhkan asas perolehan kerajaan kerana kalau tidak, dari mana saya akan dapat wang untuk membayar penjawat awam?"- petikan kenyataan Najib Razak yang mengaku tiada idea lain utk nak bayar gari penjawat awam melainkan kenakan cukai kepada semua rakyat..Pada masa yang sama Kerajaan BN mahu mengurangkan cukai syarikat/cukai koparat..Pada 1988 cukai koparat adalah 40%..tetapikini telah dikurangkan kepada 25%..

Tapak-Tapak di Apadianie sejak 24 Mac 2009