Monday, July 27, 2009

"Jika anda dilenyapkan dari dunia ini pada satu hari, anda patut tahu kenapa ini berlaku"PETALING JAYA 27 Julai - Pemimpin veteran DAP, Lim Kit Siang hari ini membuat laporan di ibu pejabat polis Petaling Jaya di sini berhubung ancaman bunuh yang diterima Presiden MCA, Datuk Seri Ong Tee Keat.
“Ong yang sepatutnya membuat laporan polis tetapi oleh kerana beliau tidak berani berbuat demikian, saya menjalankan tanggungjawab awam saya untuk membuat laporan bagi pihaknya demi keselamatannya.
“Walaupun pandangan politik kami berbeza, saya tidak mahu sebarang keburukan berlaku pada Ong,” katanya pada sidang akhbar selepas membuat laporan polis itu pada 12.30 tengah hari.
Lim juga berkata, beliau turut melampirkan laporan dalam akhbar berbahasa Cina dan Inggeris mengenai dakwaan ancaman bunuh yang diterima Ong dalam laporan polisnya.
“Kini terpulang kepadanya untuk bekerjasama dengan polis dan biarkan mereka menyiasat,” katanya dan berharap presiden MCA itu akan memberikan fakta dan keterangan kepada polis bagi membantu siasatan.
Semalam, akhbar Sunday Star melaporan ancaman bunuh itu yang berbunyi: “If you’re wiped out from this world some day, you should know why this has happened.” (Jika anda dilenyapkan dari dunia ini pada satu hari, anda patut tahu kenapa ini berlaku). - Bernama
usinkata; Adakah ini satu konspirasi lagi..?..satu persoalan lagi yg masih berlegar difikiran...betapa mudahnya hendak "mematikan" seorang manusia tidak kira apa bangsanya...

No comments:

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!
"Saya memerlukan sokongan 1.2 juta penjawat awam. Sekiranya anda mahu dibayar gaji yang lebih baik di masa depan, saya perlu mengukuhkan asas perolehan kerajaan kerana kalau tidak, dari mana saya akan dapat wang untuk membayar penjawat awam?"- petikan kenyataan Najib Razak yang mengaku tiada idea lain utk nak bayar gari penjawat awam melainkan kenakan cukai kepada semua rakyat..Pada masa yang sama Kerajaan BN mahu mengurangkan cukai syarikat/cukai koparat..Pada 1988 cukai koparat adalah 40%..tetapikini telah dikurangkan kepada 25%..

Tapak-Tapak di Apadianie sejak 24 Mac 2009