Sunday, August 2, 2009

UMNO BAKAL HILANG WANG PERARUHAN DI PRK PERMATANG PASIR?


1Ogos...Modal kempen PAS di PRK Permatang Pasir
"Kenyataan beberapa menteri mengatakan ISA tidak akan dihapuskan kurang bijak dan telah menimbul provokasi kalangan rakyat dan ianya tidak wajar dilakukan."
"Himpunan semalam menjelaskan bahawa pengaruh Pas dari peringkat bawahan kalangan Melayu sangat besar. Kedudukan ini Pas berpotensi untuk menerajui Pakatan ataupun menjadi parti alternatif. Sekiranya himpunan semalam tanpa disertai Pas atau dimobilisasikan Pas mungkin ianya tidak berjaya dan memberi impak besar kepada UBN."
"Himpunan semalam juga menyaksikan kekuatan dan pengaruh Pas yang sebenarnya. Ahli dan penyokong Pas sedia bila-bila masa saja untuk dikerah. Mereka juga akur dan taat kepada seruan pemimpin mereka atas nama jihad menuju keredhaan Allah."

"Kedudukan ini Pas berpotensi untuk menerajui Pakatan ataupun menjadi parti alternatif. Sekiranya himpunan semalam tanpa disertai Pas atau dimobilisasikan Pas mungkin ianya tidak berjaya dan memberi impak besar kepada UBN." -MSO
usinkata;Rakaman peristiwa tarikh 1 Ogos 2009 akan menjadi "tonik" dan "air tongkat ali" buat PAS bagi menghadapi PRK Permatang Pasir...Kebangkitan PAS selepas kemenangan "tipis" di Manik Urai akan terserlah di Permatang Pasir...ini dikuatkan lagi dengan desas desus bahawa PAS akan meletakan calon yg paling popular iaitu Abg Mat Sabu utk bertanding diPermatang Pasir nanti.
Apakah kita akan melihat kekalahan paling memalukan yg dialami oleh UBN sekiranya gagal menjawab dan memberikan penjelasan apa yg berlaku pada 1Ogos lalu.Seandainya UBN hanya sekadar bertahan didalam isu 1Ogos ini maka akan termaktublah kekalahan paling memalukan buat Najib/UMNO/BN.
Kita tentu sahaja ingin melihat tajuk berita ini selepas keputusan rasmi diumukan.....
"UMNO HILANG WANG PERTARUHAN PRK PERMATANG PASIR"

No comments:

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!
"Saya memerlukan sokongan 1.2 juta penjawat awam. Sekiranya anda mahu dibayar gaji yang lebih baik di masa depan, saya perlu mengukuhkan asas perolehan kerajaan kerana kalau tidak, dari mana saya akan dapat wang untuk membayar penjawat awam?"- petikan kenyataan Najib Razak yang mengaku tiada idea lain utk nak bayar gari penjawat awam melainkan kenakan cukai kepada semua rakyat..Pada masa yang sama Kerajaan BN mahu mengurangkan cukai syarikat/cukai koparat..Pada 1988 cukai koparat adalah 40%..tetapikini telah dikurangkan kepada 25%..

Tapak-Tapak di Apadianie sejak 24 Mac 2009