Saturday, July 4, 2009

PPSMI ; Dimansuhkan...utk berkempen diManik Urai sebenarnya..


Timbalan Menteri Pelajaran, Dr. Mohd Puad Zarkashi memberi jaminan keputusan berhubung kedudukan dasar Pengajaran dan Pembelajaran Sains dan Matematik dalam Bahasa Inggeris (PPSMI) akan menggembirakan semua pihak.
Katanya, beliau percaya kerajaan akan bertindak responsif dalam isu PPSMI yang menjadi polemik sehingga hari ini.
usinkata; Modal kempen besar UMNO di Manik Urai yg akan dicanang-canangkan oleh keldai-keldai UMNO/BN....
Dengan modal ini juga akan meredakan sedikit pemansuhan 30% ekuti bumiputera didalam syarikat asing yg ingin melabur di Malaysia..
UMNO pandainya nk jaga Melayu.....piiirahhh...
kata TT...inilah kemenangan utk para demonstrasi yg turun ke jalan raya bersama-sama Sasterawan Negara A.Samad Said...siapa kata ke jalanraya tidaj dapat mengubah dasar..

No comments:

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!
"Saya memerlukan sokongan 1.2 juta penjawat awam. Sekiranya anda mahu dibayar gaji yang lebih baik di masa depan, saya perlu mengukuhkan asas perolehan kerajaan kerana kalau tidak, dari mana saya akan dapat wang untuk membayar penjawat awam?"- petikan kenyataan Najib Razak yang mengaku tiada idea lain utk nak bayar gari penjawat awam melainkan kenakan cukai kepada semua rakyat..Pada masa yang sama Kerajaan BN mahu mengurangkan cukai syarikat/cukai koparat..Pada 1988 cukai koparat adalah 40%..tetapikini telah dikurangkan kepada 25%..

Tapak-Tapak di Apadianie sejak 24 Mac 2009