Sunday, July 5, 2009

Tegang & Panas...;Darulaman


ANUAR (tengah) terpaksa menenangkan pemain kedua-dua pasukan ekoran pergaduhan pada aksi Liga Super di Stadium Darul Aman, Alor Setar malam tadi.
PERTEMBUNGAN antara Kuala Muda Naza (KM Naza) bertemu Kedah yang awalnya disangkakan hambar menjadi sebaliknya apabila kedua-dua pasukan mempamerkan corak permainan pantas sebaik perlawanan bermula.
Begitupun, aksi ‘panas’ yang memperlihatkan insiden pergaduhan antara pemain kedua-dua pasukan itu menyaksikan Kedah berjaya menewaskan KM Naza 4-0 dalam saingan Liga Super di Stadium Darul Aman, Alor Setar malam tadi.
Akibat tindakan agresif pemain dari kedua-dua wakil negeri Kedah itu menyebabkan mereka terpaksa bermain 10 pemain ketika babak pertama hanya berbaki dua minit sebelum ditamatkan.
Pemain tengah KM Naza, Zul hissyam Jamaluddin serta pertahanan Kedah, Shafizan Hashim diarahkan keluar padang oleh penga- dil perlawanan, Anuar Che Hussin selepas mereka berbalas tumbukan.
Insiden itu berpunca apabila Zulhissyam mengasari pemain tengah Kedah, Shahrulnizam Mustaffa.
Sebelum itu, Kedah terlebih dulu berada di depan hasil jaringan Bad- rol Bakhtiar pada minit ke-15.
Tuan rumah memperoleh jaringan kedua menerusi Mohd. Azrul Ahmad pada minit ke-48.
Selepas permainan kembali tenang, perlawanan pula terpaksa dihentikan pada minit ke-62 selama 15 minit akibat salah satu daripada empat lampu limpah stadium terpadam.
Seminit selepas lampu kembali menyala, Khyril Muhymeen Zambri meledakkan dua jaringan Kedah pada minit ke-78 dan 80.
Tuan rumah sekali lagi ditimpa malang apabila Azizi Mat Rose dilayangkan kad merah seminit sebelum perlawanan tamat.
sumber; kosmo.com

No comments:

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!
"Saya memerlukan sokongan 1.2 juta penjawat awam. Sekiranya anda mahu dibayar gaji yang lebih baik di masa depan, saya perlu mengukuhkan asas perolehan kerajaan kerana kalau tidak, dari mana saya akan dapat wang untuk membayar penjawat awam?"- petikan kenyataan Najib Razak yang mengaku tiada idea lain utk nak bayar gari penjawat awam melainkan kenakan cukai kepada semua rakyat..Pada masa yang sama Kerajaan BN mahu mengurangkan cukai syarikat/cukai koparat..Pada 1988 cukai koparat adalah 40%..tetapikini telah dikurangkan kepada 25%..

Tapak-Tapak di Apadianie sejak 24 Mac 2009