Sunday, July 5, 2009

MB Kata ; Emas kat Pendang


Kerajaan negeri Kedah mengarahkan Pejabat Tanah dan Galian (PTG) serta Jabatan Geologi untuk memeriksa ketulan batu berkilau dipercayai emas yang ditemui di tapak kuari Kampung Jelutong, di Pendang
Menteri Besar, Datuk Seri Azizan Abdul Razak berkata, beliau baru dimaklumkan mengenai penemuan batu berkenaan dan pegawai PTG diarah untuk memeriksa kawasan kuari itu esok.
“Untuk mengetahui sama ada ia emas tulin atau tidak, itu bergantung kepada ujian teknikal yang akan dilakukan dan sekiranya sah ia emas, kerajaan negeri akan mengambil tindakan sewajarnya.
“Jika benar ketulan batu itu mengandungi emas, ia akan jadi tumpuan, tapi emas itu merupakan milik kerajaan seperti yang tertakluk kepada enakmen bahan mineral di negeri ini,” katanya kepada pemberita ketika ditemui di sini hari ini.

No comments:

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!
"Saya memerlukan sokongan 1.2 juta penjawat awam. Sekiranya anda mahu dibayar gaji yang lebih baik di masa depan, saya perlu mengukuhkan asas perolehan kerajaan kerana kalau tidak, dari mana saya akan dapat wang untuk membayar penjawat awam?"- petikan kenyataan Najib Razak yang mengaku tiada idea lain utk nak bayar gari penjawat awam melainkan kenakan cukai kepada semua rakyat..Pada masa yang sama Kerajaan BN mahu mengurangkan cukai syarikat/cukai koparat..Pada 1988 cukai koparat adalah 40%..tetapikini telah dikurangkan kepada 25%..

Tapak-Tapak di Apadianie sejak 24 Mac 2009