Sunday, May 24, 2009

Aiskrim Goreng Bandung...

foto ; Menyelerakan.........Ice Cream Goreng Bandung.............

Bahan:1 loyang persegi 12 cm sponge cake cokelat, tebal 1 cm1 scoop strawberry ice cream50 gr tepung terigu protein sedang50 gr tepung roti 1 btr telur ayam, kocok lepas strawberry sauce, sebagai pelengkap
Cara mMembuat:1. Isi sponge cake cokelat dengan ice cream, bentuk menjadi bulat seperti bola.2. Siapkan bahan untuk panir: ayak tepung terigu, taruh dalam mangkuk. Kocok lepas telur dalam mangkuk lain.3. Gulingkan sponge berisi es krim di dalam tepung terigu. Angkat, lalu celupkan ke dalam telur, terakhir gulingkan di atas tepung roti hingga rata. Simpan dalam freezer hingga membeku.4. Goreng dengan minyak panas hingga berwarna kuning keemasan.5. Belah es krim goreng menjadi dua bagian, hidangkan dengan strawberry sauce atau saus lain sesuai selera.
Untuk 1 orang
Resep: Sukardi, Executive Chef Geulis Boutique Hotel, Steak House & Cafe, Jl. Ir. H. Juanda 129, Bandung 40132.

sumber - http://www.kompas.com/

No comments:

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!
"Saya memerlukan sokongan 1.2 juta penjawat awam. Sekiranya anda mahu dibayar gaji yang lebih baik di masa depan, saya perlu mengukuhkan asas perolehan kerajaan kerana kalau tidak, dari mana saya akan dapat wang untuk membayar penjawat awam?"- petikan kenyataan Najib Razak yang mengaku tiada idea lain utk nak bayar gari penjawat awam melainkan kenakan cukai kepada semua rakyat..Pada masa yang sama Kerajaan BN mahu mengurangkan cukai syarikat/cukai koparat..Pada 1988 cukai koparat adalah 40%..tetapikini telah dikurangkan kepada 25%..

Tapak-Tapak di Apadianie sejak 24 Mac 2009