Tuesday, May 19, 2009

Semangat Baru...

foto; Eli berada dipentas PAS...
Isu gambar separuh bogel Adun Bukit Lanjan ini sudah kurang kedengaran apatah lagi selepas Eli bertemu dengan TGNA..
Namun begitu masih lagi terdapat gambar-gambar baru yg berlegar diinternet yg "membogelkanya" terus...apa yg pasti dengan tersebarnya gambar-gambar baru itu bukanlah dirinya sendiri..hanya "kecanggihan" teknologi foto terkini yg telah meng"edit"kannya..
Akal pendek saya berkata bahawa setiap seseorang yg dapat "berkat" setelah bertemu dengan TGNA sememangnya akan mendapat seperti satu semangat baru utk lebih bersedia mengharungi dunia yg penuh pancaroba...
Persoalan yg bermain difikiran saya...dimana "kecekapan" pihak berkuasa dalam menyelesaikan isu gambar separuh bogel Exco Selangor ini..bukankah pihak berkuasa kita mempunyai kehebatan yg setanding dengan negara maju..singapura pun kalah..ini dapat dilihat dengan penangkapan Mas Selamat yg "bolos" dari kawalan pihak berkuasa Singapura..senang-senang ja kita tangkap...
Umum telah mengetahui bahawa teman lelaki Eli yg disyaki mengedar gambar-gambar tersebut kini berada di Indonesia...takan pihak Indonesia tidak boleh membantu pihak berkuasa Malaysia menjejaki dan seterusnya menangkap beliau dan diserahkan kemabli kepada Malaysia..

No comments:

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!
"Saya memerlukan sokongan 1.2 juta penjawat awam. Sekiranya anda mahu dibayar gaji yang lebih baik di masa depan, saya perlu mengukuhkan asas perolehan kerajaan kerana kalau tidak, dari mana saya akan dapat wang untuk membayar penjawat awam?"- petikan kenyataan Najib Razak yang mengaku tiada idea lain utk nak bayar gari penjawat awam melainkan kenakan cukai kepada semua rakyat..Pada masa yang sama Kerajaan BN mahu mengurangkan cukai syarikat/cukai koparat..Pada 1988 cukai koparat adalah 40%..tetapikini telah dikurangkan kepada 25%..

Tapak-Tapak di Apadianie sejak 24 Mac 2009