Monday, June 22, 2009

Halibut Gergasi..?

Seekor ikan halibut gergasi seberat 203 kilogram dan sepanjang 2.4 meter dipercayai spesies halibut terbesar di dunia dijual kepada penjual ikan di sini selepas dagingnya dipotong-potong, lapor sebuah akhbar semalam.
Ikan itu berjaya ditangkap di pantai Iceland baru-baru ini.
"Ikan tersebut seperti gergasi. Ia merupakan ikan terbesar pernah saya lihat sepanjang 20 tahun saya bekerja di sini" kata seorang pemotong ikan di bandar Hull, selatan Britain, Lee Beech.
Sebelum ini rekod dunia ikan halibut terbesar dicatat oleh seorang nelayan Norway yang menangkap ikan itu yang seberat 197 kilogram dengan menggunakan joran pada tahun lalu.

sumber ; kosmo


DUA pemotong ikan bergambar dengan ikan halibut gergasi di Hull, Britain.

No comments:

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!
"Saya memerlukan sokongan 1.2 juta penjawat awam. Sekiranya anda mahu dibayar gaji yang lebih baik di masa depan, saya perlu mengukuhkan asas perolehan kerajaan kerana kalau tidak, dari mana saya akan dapat wang untuk membayar penjawat awam?"- petikan kenyataan Najib Razak yang mengaku tiada idea lain utk nak bayar gari penjawat awam melainkan kenakan cukai kepada semua rakyat..Pada masa yang sama Kerajaan BN mahu mengurangkan cukai syarikat/cukai koparat..Pada 1988 cukai koparat adalah 40%..tetapikini telah dikurangkan kepada 25%..

Tapak-Tapak di Apadianie sejak 24 Mac 2009