Wednesday, June 3, 2009

Terharu....


ORANG ramai membantu penunggang motosikal yang terhumban ke dalam lubang yang ditutupi air berikutan paip besar dalam tanah pecah dan menyebabkan kesesakan lalu lintas di Jalan Kerubong dekat Melaka, hari ini.
usinkata; saya amat terharu melihat kesanggupan orang ramai menolong 2 hamba Allah yg ditimpa musibah ini..lihat kepada "brother berbaju merah"..dengan pantasnya berlari dan sanggup terjun menyelamatkan 2 hamba Allah itu walaupun dia tahu dia akan basah...
saya doakan "brother berbaju merah akan sentiasa dirahmati Allah dan sentiasa dilindungi oleh Allah dari sebarang musibah dan bencana serta malapetaka...aminnn..

1 comment:

Anonymous said...

turut terharu melihat org ramai yg berlari mendapatkan magsa

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!
"Saya memerlukan sokongan 1.2 juta penjawat awam. Sekiranya anda mahu dibayar gaji yang lebih baik di masa depan, saya perlu mengukuhkan asas perolehan kerajaan kerana kalau tidak, dari mana saya akan dapat wang untuk membayar penjawat awam?"- petikan kenyataan Najib Razak yang mengaku tiada idea lain utk nak bayar gari penjawat awam melainkan kenakan cukai kepada semua rakyat..Pada masa yang sama Kerajaan BN mahu mengurangkan cukai syarikat/cukai koparat..Pada 1988 cukai koparat adalah 40%..tetapikini telah dikurangkan kepada 25%..

Tapak-Tapak di Apadianie sejak 24 Mac 2009