Thursday, June 18, 2009

Kembali Menyengat...

Pemain feveret saya..SABREE Mat Abu (depan) diasak pemain pertahanan Negeri Sembilan, Mohd. Aidil Zafuan pada perlawanan Liga Super di Stadium Darul Aman, Alor Setar kelmarin.
PEMAIN muda Kedah kembali menyegat dalam saingan Liga Super

Negeri Sembilan menjadi mangsa terbaru yang menyaksikan mereka menang 3-1 pada aksi yang berlangsung di Stadium Darul Aman, Alor Setar, malam kelmarin.
Keputusan yang diraih skuad Kenari itu juga membolehkan ketua jurulatihnya, Mohd. Azraai Khor Abdullah senyum lebar apabila hasrat untuk menebus kekalahan pada perlawanan lalu tercapai di gelanggang sendiri.
Azraai berkata, dia teruja dengan aksi pemain muda selepas berjaya menguasai perlawanan tersebut meskipun ketinggalan 1-0 di awal permainan.
Katanya, sebelum perlawanan bermula dia agak resah dengan kehilangan pemain seperti Badrol Bakhtiar yang merupakan tonggak penting untuk melancarkan serangan.
Namun jelasnya, selepas menurunkan pemain muda yang lain seperti Mohd. Fadly Baharom corak serangan pasukannya tetap berkesan malah berjaya menghasilkan gol.
Pada perlawanan itu, Kedah memperoleh jaringan menerusi Mohd. Sabree Abu pada minit ke-44 sebelum Khyril Muhymeen Zambri dan Mohd. Azrul Ahmad melengkapkan malam gemilang itu pada minit ke-64 dan 86.
Jaringan tunggal Negeri Sembilan dihasilkan Mohd. Zaquan Adha pada minit ke-35.

1 comment:

Anonymous said...

Salam brader... Kedah nampak gayanya payah la nak cekau juara liga tahun ni...walaubagaimanapun kebangkitan yang patut kita anak Kedah merasa bangga,harap momentum kemenangan terus melantun sampai jadi juara Piala Malaysia.

Apa-apa pun tkasih letak link blog aku di vip blog ni...tq tq tq...

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!
"Saya memerlukan sokongan 1.2 juta penjawat awam. Sekiranya anda mahu dibayar gaji yang lebih baik di masa depan, saya perlu mengukuhkan asas perolehan kerajaan kerana kalau tidak, dari mana saya akan dapat wang untuk membayar penjawat awam?"- petikan kenyataan Najib Razak yang mengaku tiada idea lain utk nak bayar gari penjawat awam melainkan kenakan cukai kepada semua rakyat..Pada masa yang sama Kerajaan BN mahu mengurangkan cukai syarikat/cukai koparat..Pada 1988 cukai koparat adalah 40%..tetapikini telah dikurangkan kepada 25%..

Tapak-Tapak di Apadianie sejak 24 Mac 2009