Sunday, June 14, 2009

Rakyat Miskin Vs Pemimpin Kaya


Perdana Menteri berkata, Rakyat miskin akan lebih dibela dan kerajaan mahu memastikan setiap kaum di negara ini dibangunkan secara bersama termasuk mereka yang tinggal jauh di kawasan pedalaman.- foto; Rumah Terbuka Gawai Dayak Malaysia 2009..
usinkata; Kata-kata Pm tue bukan utk kaum yg miskin di Sarawak..tapi utk pengundi-pengundi di Manik Urai..faham-faham sajalah...masa semakin hampir...
Lagi satu yg menjadi persoalan dikepala hotak aku nie...Ketua Menteri Sarawak tue punya la kaya tahap "gaban"..tapi pasai pa ada lagi rakyat/kaum kat sarawak tue masih dibawah paars kemiskinan..padahal dah lama UBN merintah kat sana..Ketua Menteri pon xtukar2...dok org yg sama ja..balak-balak dah jual berkoyan-koyan...bertahun-tahun..dah masuk puluh tahun nie....hasil xkan masuk poket sendiri kot...ingat SPRM pi check sat..mentang-mentang la kos nk p Sarawak tinggi..xkan xmau buat keja kat "oversea"...ada elaun paaa..awat yg nak "gaduh-gaduh"..

No comments:

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!
"Saya memerlukan sokongan 1.2 juta penjawat awam. Sekiranya anda mahu dibayar gaji yang lebih baik di masa depan, saya perlu mengukuhkan asas perolehan kerajaan kerana kalau tidak, dari mana saya akan dapat wang untuk membayar penjawat awam?"- petikan kenyataan Najib Razak yang mengaku tiada idea lain utk nak bayar gari penjawat awam melainkan kenakan cukai kepada semua rakyat..Pada masa yang sama Kerajaan BN mahu mengurangkan cukai syarikat/cukai koparat..Pada 1988 cukai koparat adalah 40%..tetapikini telah dikurangkan kepada 25%..

Tapak-Tapak di Apadianie sejak 24 Mac 2009