Friday, June 5, 2009

Hampir pupus...


Kubung (Flying Lemur).
Seekor kubung (Flying lemur) tengah beristirahat pada sebuah pohon di kawasan hutan Gunung Paro, Aceh Besar, Rabu (27/5). Hewan ini memiliki kulit yang berfungsi sebagai sayap dan membentang di seluruh badannya yang memiliki empat kaki. Biasanya meloncat atau melayang dari pohon ke pohon.
Menurut data dari International Union for Conservation of Nature (IUCN), satwa ini termasuk ke dalam daftar merah yang artinya termasuk satwa terancam punah atau Apendix 1. -sumber www.kompas.com

1 comment:

Muhd.Azim said...

cb cb cb cb cb cb cb cb cb cb cb cb cb

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!
"Saya memerlukan sokongan 1.2 juta penjawat awam. Sekiranya anda mahu dibayar gaji yang lebih baik di masa depan, saya perlu mengukuhkan asas perolehan kerajaan kerana kalau tidak, dari mana saya akan dapat wang untuk membayar penjawat awam?"- petikan kenyataan Najib Razak yang mengaku tiada idea lain utk nak bayar gari penjawat awam melainkan kenakan cukai kepada semua rakyat..Pada masa yang sama Kerajaan BN mahu mengurangkan cukai syarikat/cukai koparat..Pada 1988 cukai koparat adalah 40%..tetapikini telah dikurangkan kepada 25%..

Tapak-Tapak di Apadianie sejak 24 Mac 2009