Sunday, June 14, 2009

Info


Cuaca paling panas berikutan fenomena El Nino dijangka berlaku pada bulan puasa nanti.
Ogos ini, umat Islam khasnya di sekitar Lautan Pasifik buat julung kali akan merasai ‘kehangatan’ Ramadan seiring kemunculan fenomena El Nino. Kali ini ujian sebenar Ramadan menyamai saudara seagama di bumi gersang Asia Barat.
Jabatan Meteorologi Malaysia pada Selasa lalu meramalkan negara mungkin mengalami fenomena itu ekoran cuaca panas kering. Ia berikutan tiupan angin Monsun Barat Daya yang dijadual berlaku sehingga akhir September depan.
El Nino dikatakan tanpa disedari sudah terbentuk namun kekuatannya cuma dapat dikenal pasti mulai Ogos ini. - kosm0
usinkata; sekarang pun saya sudah merasai bahang El Nino...dinasihatkan jika mahu keluar rumah eloklah keluar sekitar dari pukul 7.00am hingga 11.ooam sahaja...tengahari dinasihatkan berada dirumah atau mana tempat yg berhawa dingin..elakan keluar rumah diwaktu puncak tengahari hingga pukul 3.00pm...
Minumlah air suam atau air masak sejuk..bukan air "berais"dan ber-"pewarnarisa"( perwarna dan berperisa) apatah lagi minuman ber"gas"..minum dengan kuantiti yg lebih dari selalu..

No comments:

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!

Hoiii !!!! INGAT TAU !!!
"Saya memerlukan sokongan 1.2 juta penjawat awam. Sekiranya anda mahu dibayar gaji yang lebih baik di masa depan, saya perlu mengukuhkan asas perolehan kerajaan kerana kalau tidak, dari mana saya akan dapat wang untuk membayar penjawat awam?"- petikan kenyataan Najib Razak yang mengaku tiada idea lain utk nak bayar gari penjawat awam melainkan kenakan cukai kepada semua rakyat..Pada masa yang sama Kerajaan BN mahu mengurangkan cukai syarikat/cukai koparat..Pada 1988 cukai koparat adalah 40%..tetapikini telah dikurangkan kepada 25%..

Tapak-Tapak di Apadianie sejak 24 Mac 2009